Acasa BusinessEconomic Management privat pentru cele mai mari 30-40 companii de stat

Management privat pentru cele mai mari 30-40 companii de stat

scris de B.C.R
1 afisari

Cele mai mari 30-40 de companii cu capital de stat vor avea management privat, iar Guvernul va angaja o firmă independentă de resurse umane, cunoscută pe plan internaţional, care să asigure o selecţie cât mai bună a personalului, a declarat Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI.

Delegatia FMI

El a precizat pentru Mediafax că, deşi FMI monitorizează în actualul acord 154 de companii cu capital de stat, nu ar avea sens ca şi în celelalte să fie adus management privat pentru că ar însemna costuri prea mari pentru acestea.

În ceea ce priveşte noile conduceri ale celor mai mari companii, acestea vor putea fi formate fie din cetăţeni români sau străini , fie dintr-un mix între cele două, scopul final fiind ca aceştia să găsească cele mai bune soluţii pentru a maximiza profitul.

În urma negocierilor cu FMI pentru încheierea unui nou acord, lista companiilor monitorizate a fost extinsă prin includerea altor nouă societăţi, respectiv Poşta Română, Tarom, Complexul Energetic Turceni, Filiala de Intreţinere şi Servicii Energetice „Electrica Serv”, Electrica Furnizare Transilvania Nord, Oltchim, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, precum şi societăţile Intervenţii Feroviare şi Telecomunicaţii CFR.

Pe listă au fost menţinute Compania Naţională de Căi Ferate CFR, CFR Călători, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Compania Naţională a Huilei, Termoelectrica, Metrorex, CFR Marfă, Electrocentrale Bucureşti şi Societatea Comercială Electrificare CFR, fiind însă scoasă Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF).

România a încheiat în martie un nou acord, de tip preventiv, pentru doi ani, cu o valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are la FMI. Acordul va fi însoţit de un sprijin preventiv de 1,5 miliarde euro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondială.

4 comentarii

digital 10-05-2011 - 12:31

si atunci intrebarea e:
imbecilii din guvern de ce mai sunt in functii si mai sunt si platiti,pe deasupra?!

Ciu Huhu 10-05-2011 - 16:46

Management privat evreiesc, adica furt privat?!

Pribeagul 10-05-2011 - 21:11

Zeci de mii de functionari ai administratiei, platiti, unii, cu salarii nesimtite din sudoarea poporului, nu sunt in stare sa administreze eficient citeva societati comerciale si regii. Dimpotriva, potopesc tot: economie, invatamint, sanatate… tot. Prosti, icompetenti, indolenti, necinstiti, lacomi… stau ca un paduche, in scirba tuturor, pe fruntea poporului roman.

Managementul privat poate fi o solutie, dar daca conducerea la virf a statului este incompetenta, poate da rezultate tot proaste.

Sunt nenumarate exemple care ilustreaza cum giganti privati, industriali si financiari, a caror conducere era recompensata sub diverse forme cu sute de milioane de dolari, s-au prabusit.

Competenta, corectitudine, onestitate si normalitate la virf, asta-i tot ce ne trebuie. Conducatori cu asemenea calitati pot rezolva cu profesionalism, relativ usor, problemele noastre.

Ignoranti, sovaielnici, lacomi, nesatui, dispretuitori de popor, scirbele de „dragi” conducatorii ai nostri au gasit o cirja putreda care cred ca le ofera un sprijin: FMIul si celelalte organisme europene.

In „anvelopa” in care ne-au izolat conducatorii, sa traim bine!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult