Acasa BusinessEconomic Messi, Ronaldo şi Mourinho: Vezi de ce îi plăteşti din buzunarul tău

Messi, Ronaldo şi Mourinho: Vezi de ce îi plăteşti din buzunarul tău

scris de M.A.
4 afisari

Salariile de milioane de euro ale lui Messi, Ronaldo şi Mourinho sunt plătite şi din buzunarele cetăţenilor români. Pentru că Bankia, banca spaniolă care finanţează datoriile Ligii Spaniole şi care risca să dea faliment, va fi salvată cu banii contribuabililor europeni.

bancnote euro

Messi, Ronaldo şi Mourinho: Vezi de ce îi plăteşti din buzunarul tău

Fotbalul iberic datorează Spaniei un miliard de euro, din taxe neplătite. Cluburile vor avea la dispoziţie opt ani pentru a-şi achita datoria. Real Madrid are datorii în valoare de 660 de milioane de euro, Barcellona are 548 de miloane, dar cu toate acestea cele două echipe sunt cele mai solvabile datorită câştigurilor care sunt în continuă creştere. Valencia are în schimb o datorie de 380 de milioane (în timp ce câştigurile sunt numai de 120 de milioane). Cluburile Valencia şi Real sunt ambele cliente ale grupului Bankia. Adică ale băncii salvate cu bani europeni, transmite Rador.

Banii daţi de Bruxelles vor folosi pentru plata salariilor de milioane de euro. Adică a celor 10.5 milioane de euro ale lui Messi; pentru cele 13de miloane de euro ale lui Cristiano Ronaldo şi nu în ultimul rând pentru cele 14,8 milioane de euro ale lui Josè Mourinho, explică Corriere della Sera.

3 comentarii

Pribeagul 08-06-2012 - 18:24

Salarizarea vedetelor este o problema cu totul si cu totul speciala. Odata, am atins-o intr-un dialog cu Val. Dar n-am aprofundat-o. Am avut alte discutii, mai… arzatoare. 🙂

ValVerde 08-06-2012 - 21:46

Ai nevoie de multa imaginatie si circomvolutiuni cerebrale rasucite in directie gresita ca sa intelegi logica acestui articol.

Pribege, tu te duci la banca „Trifoiasu’ Indurerat” sa iei bani cu imprumut ca sa-ti cumperi o capra. Ramii dator pe cinci ani.
Banca merge prost, e decapitalizata si statul decide sa intervina ca sa o ajute sa nu dea faliment. O face cu banii contribuabilior.

Tu continui indatorat si daca nu platesti, iti ia capra.
Acum explica-mi cu dracu plateste poporu’ capra ta ???

Pentru Bula si pentru autorul articolului: inlocuieste-l pe Pribeagul cu FC Barcelona
Inlocuieste „Trifoiasu’ Indurerat” cu Bankia
Inlocuieste conribuabilul roman cu contribuabilul european
Inlocuieste capra cu Messi

Acu explica-mi din nou, cum platesc europenii salariul lui Messi ?????

Pribeagul 08-06-2012 - 22:42

Valule,

Indemnul de a inlocui o capra cu Messi pare a fi gluma anului.

Nu-mi pot stapini hohotele… 🙂 🙂 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS