Acasa BusinessEconomic Mic.ro – Tribunalul Bucureşti a admis insolvenţa

Mic.ro – Tribunalul Bucureşti a admis insolvenţa

scris de M.A.
10 afisari

Tribunalul Bucureşti a admis vineri cererea de intrare în insolvenţă depusă de compania Mic.ro Retail SRL, parte a grupului Mercadia, deţinut de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Mic.ro Retail controlează reţeaua de magazine Mic.ro iar tribunalul a numit ca administrator judiciar RVA Insolvency. Cererea vine după ce mai multe firme au solicitat falimentul lanţului de magazine, transmite Agerpres.

Compania Mic.ro Retail, controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu şi care deţine magazinele Mic.ro, şi-a cerut insolvenţa, într-un dosar depus marţi la Tribunalul Bucureşti. Dinu Patriciu deţinea în luna septembrie 2011, prin intermediul Mercadia Holland, 830 de magazine Mic.ro, dintre care 720 fixe şi 110 mobile, şi 58 de unităţi Macro şi miniMax.

7 comentarii

Ponzi 17-02-2012 - 19:40

Ingenioasa schema respectabilului Domn, Patriciu..un tun de 160 milioane euro pe prafurile astea, e ceva!
Din 160 milioane, sa zicem ca a investit si el cateva, maxim 10 mil. Restul? Restul s-au dus intr-o retea complicata de offshore-uri…
Din buzunarul propriu nu a investit NICI MACAR UN LEU, poate doar pentru infiintarea firmei…Atat.
Este o schema gandita de la inceput sa aduca multi bani. Dupa ce creditorii sunt strosi la maxim se demareaza o procedura complicata de insolventa iar apoi faliment controlat.
Din acest faliment va imparti banii (ascuns de ochii curiosilor si ai statului) doar cu cine va dori el..
Credeti voi ca statea vreodata, de ex., Tiriac sa-i dea teapa Patriciu? Il dau exemplu pe Tiriac deoarece el e cel mai cunoscut creditor al MIC.RO.
Patriciu a venit cu urmatoarea idee: iau bani si marfa de la toti dar voi inapoia doar cui vreau eu (termene ametitoare de plata, 120 zile pentru mobilier pentru magazine, instalatii magazine, softuri, masini, mancare,etc., TOTUL a fost achizitionat cu plata la termen)..
Revenind la Tiriac, mai exact Patriciu a luat bani si din Unicredit Bank si Unicredit Leasing – masini, bani pe care nu-i va returna niciodata pe cale legala.. Legal, dupa ce se judeca insolventa, ii va da lui Tiriac o parte din parcul auto inapoi iar “la negru”, cateva milioane bune, conform intelegerii..Dandu-i datoria in felul asta scapa amandoi de platit taxe si impozite la stat… Castiga amandoi.. Tiriac ramane si cu masinile si cu cateva milioane ferite de taxele si impozitele romanesti, iar Patriciu ramane cu toti banii (foarte, foarte multi).
Banii astia fiind negri va trebui cumva, peste cativa ani, sa-i spele…
Restul creditorilor (prostii care nu au avut o prietenie cu Patriciu) vor primi presul de la intrare in Cubic Center, perdele, chiuvete, pix-uri si suportul pentru hartia igienica..

Inca ceva, Mic.ro Retail apartine grupului Mercadia, Mercadia apartine lui Arch Industries tot din Olanda iar Arch Industries apartine lui DP Holding din Elvetia…
V-ati prins? 3 offshore-uri..
O sa va intrebati: nu au cum sa dispara atatea milioane fara urma?!?!.. Ba da.. Pentu ca principalul atu al offshore-urilor este ca in tarile in care sunt infiintate exista niste legi care le protejaza. Mai exact statele respective nu au voie sa furnizeze informatii legate de datele financiare ale acestor firme..
Patriciu: Catch Me If You Can!!

jan dinu 17-02-2012 - 20:17

Multumesc d-le Ponzi Ionescu .
Scurt shi cuprinzator pentru acest amarit ,mintit popor !
JD-USA

Cosmina 18-02-2012 - 16:24

Esti un hot nenorocit care nu ai demnitate nici un ultimul ceas sa recunosti ca ai mintit angajatii mic.ro cu firma isi va reveni, ca pune la cale nu stiu ce business plan. Ai mintit cu nerusinare 5000 de oameni. Mi-am dat demisia in luna ianuarie pt ca NU AM MAI PUTUT RABDA FRIGUL DIN MAGAZIN PT CA SE TAIASE CURENTUL IAR LA TOALETA NU MA PUTEAM DUCE DEOARECE TAIASE SI APA!!!! Pai cum ti-ai tinut tu angatii si afara apa, si fara curent si neplatiti?????? Tie chiar nu iti e rusine? E inadmisibil ca nici o autoritate sa nu se autosesizeze. ITM-ul sau cei de la Sanipid nu s-au autosesizat! De ce? Ca e vorba de Patriciu? Oameni simpli nu se pot apara in fata oamenilor cu bani? Banii primeaza in fata legilor in Romania, in fata drepturilor omului? In ce tara traim oameni buni?

mihaela 21-02-2012 - 21:10

sunt intru totul de acord cu Cosmina

urbos 21-02-2012 - 21:31

Eu cu Filofteia sint de acord.

ross 20-02-2012 - 06:48

Pai cum sa nu dea faliment cand gestiunea businessului e facuta prin Charisma ERP a lu’ tov’ TotalSoft ?

mica 21-02-2012 - 21:11

mafiot nenorocit…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult