Acasa BusinessEconomic Mihai Tanasescu: Situatia economica nu este “nici disperata, nici alarmanta”

Mihai Tanasescu: Situatia economica nu este “nici disperata, nici alarmanta”

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Decizia autoritatilor romane de a reduce salariile si pensiile este corecta din punct de vedere economic, a afirmat la RFI, citat de Hotnews.ro, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

Fostul ministru de Finante in Guvernul Adrian Nastase a sustinut ca situatia economica a tarii nu este “nici disperata, nici alarmanta”. Tanasescu a aratat:
@ “Nu este o situatie nici disperata, nici alarmanta, este o situatie care se poate imbunatati in perioada trimestrelor urmatoare cu o vointa politica puternica, pentru implementarea masurilor de corectie a cheltuielilor publice”.

@ “Este foarte limpede ca o crestere a taxelor nu era binevenita. Este clar ca o ajustare a sectorului public in momentul de fata este formula economica cea mai sustenabila pe termen mediu si lung. O crestere a taxelor ar fi inhibat si mai mult mediul de afaceri, mediul privat, care stim ca s-a ajustat foarte mult in 2009 si in primele luni ale lui 2010 si continua sa se ajusteze. Este timpul ca si segmentul public sa aiba aceeasi tendinta de ajustare”.
@ “Decizia autoritatilor romane este o decizie corecta din punct de vedere economic. Este o decizie care trebuie insa bine comunicata, care trebuie foarte bine exprimata din punct de vedere al consecintelor bune pe care le are pe termen mediu si lung pentru romani si pentru Romania. Este crucial ca implementarea sa fie foarte bine comunicata in perioada saptamanilor care urmeaza”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult