Acasa BusinessEconomic Ministerele au transmis planurile pentru reducerea cheltuielilor solicitate de premier

Ministerele au transmis planurile pentru reducerea cheltuielilor solicitate de premier

scris de Misu Andrei
63 Afisari

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat că toți miniștri au transmis planurile pentru reducerea cheltuielilor, urmând ca un pachet de măsuri să fie analizat la următoarea ședință de Guvern.

Codului Fiscal. Foto: gov.ro

„Toate ministerele au transmis planurile de reducere a cheltuielilor bugetare”, a informat purtătorul de cuvânt al PNL, adăugând că „la nivelul Guvernului a inceput integrarea acestor planuri pentru a pregati procesul de decizie.

Pottrivit reprezentantului Executivului, „la urmatoarea sedinta de Guvern va fi analizat pachetul de reduceri solicitat de prim-ministrul Nicolae Ciucă”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat anterior că discuțiile referitoare la planurile ministerelor privind reducerea cheltuielilor bugetare vor avea loc după centralizarea tuturor propunerilor transmise de către ministere, deși inițial premierul solicitase să existe o analiză a acestora în ședința de miercuri, 12 aprilie. Potrivit reprezentantului Executivului român, subiectul nu a fost însă discutat în ședința respectivă, urmând atunci să fie verificat dacă toți miniștri au prezentat propunerile cerute.

„Nu este o discuţie de a reduce cheltuielile la un minister sau altul, este vorba de un pachet important, consistent din punct de vedere financiar, care reduce presiunea asupra bugetului, ţine cont de context şi, repet, spun acest lucru, dă o dovadă de abordare cumpătată, chibzuită a banului public. (…) În şedinţa de Guvern, planurile nu erau pe masa Guvernului, ceea ce înseamnă că procesul de colectare şi de evaluare a lor este încă în derulare. Deci, de îndată ce ele sunt aşezate, puse laolaltă şi pot să facă subiectul unei analize la nivel guvernamental, acest lucru se va întâmpla”, a evidenţiat Cărbunaru.

Guvernul pregătește o ordonanță cu măsui pentru scăderea cheltuielilor

Ministrul Finanțelor a susținut marți, 11 aprilie, că liderii Coaliției vor anunța săptămâna viitoare măsurile care vor fi cuprinse într-o ordonanță pentru realizarea unor economii la bugetul de stat.

Totodată, ministrul a arătat că ar putea exista o decizie în Coaliție cu privire la numărul secretarilor de stat, dar și asupra interdicției privind cumulul pensiei cu salariul.

Când spunem măsuri de la ministere ne așteptăm că va fi vorba de o rectificare, nu va fi, vor fi măsuri care să ducă la scăderea unor cheltuieli. (…) Nu va fi vorba de o modificare bugetară în acest moment, ceea ce intenționăm este un plan, o ordonanță de măsuri fiscal-bugetare care să conducă la o realizare a unei economii la bugetul de stat de 20 de miliarde de lei. (…) Decizia luată de Coaliție a fost că nu se taie salarii, nu avem concedieri (…) Eu aș vrea să avem puțină răbdare pentru că planul de măsuri va fi prezentat săptămâna următoare”, a precizat șeful de la Finanțe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS