Acasa BusinessEconomic Ministerul Finanţelor s-a împrumutat cu 1,64 miliarde de euro de la bănci

Ministerul Finanţelor s-a împrumutat cu 1,64 miliarde de euro de la bănci

scris de Misu Andrei
56 afisari

Ministerul Finanţelor a împrumutat, marţi, de la bănci, 1,64 miliarde euro, printr-o emisiune de obligaţiuni de 700 milioane euro, scadentă în 2022, la o dobândă de 0,39% pe an, transmite Mediafax.

La licitaţie au participat 7 dealeri primari, cererea totală fiind de 1,96 miliarde euro.

Din suma totală, băncile au oferit în cont propriu 1,87 miliarde euro şi în contul clienţilor 75 milioane de euro. Ofertele necompetitive s-au ridicat la 16,71 milioane euro.

În final, suma adjudecată a fost de 1,64 miliarde euro, din care băncile au acoperit în cont propriu 1,55 miliarde euro şi 75 milioane euro în contul clienţilor.

Randamentul până la maturitate aferent preţului mediu de adjudecare a fost de 0,39% pe an, în condiţiile în care rata cuponului era de 0,45%.

1 comentariu

ana 28-10-2020 - 12:51

De ce și pentru cine s-au făcut aceste imprumuturi ? Sa nu-mi spuneți că pentru imbunățățirea traiului amărășțenilor aresțați la domicilu ,cică din cauza „covidului”,sau pentru cei ramași fara locuri de munca tot din „cauza de covid ” Tare mă bate gândul ca sunt cu totul și cu totul niscaiva ințerese obscure la mijloc… Vom trăi și-mi veți da dreptate…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult