Acasa BusinessEconomic Ministerul Transporturilor va cumpăra autofreze pentru deszăpezire

Ministerul Transporturilor va cumpăra autofreze pentru deszăpezire

scris de M.A.
5 afisari

Ministerul Transporturilor a decis iniţierea unui program de achiziţii de autofreze, după ce a constatat că activitatea de deszăpezire este deficitară din cauza lipsei utilajelor de tip greu, în cazul fenomenelor meteo extreme.

Ministerul Transporturilor va cumpăra autofreze pentru deszăpezire

Ministerul Transporturilor va cumpăra autofreze pentru deszăpezire (foto: dorohoinews.ro)

Conducerea instituţiei a derulat, în perioada 23-27 decembrie, un control la un sfert din bazele de deszăpezire (dintr-un total de 300 de baze) de pe drumurile naţionale. În urma verificărilor, instituţia a constatat deficienţe privind starea tehnică a utilajelor aflate în proprietatea firmelor de deszăpezire, diferenţe între cantităţile de material antiderapant (sare şi nisip) aprovizionate, faţă de cele din programul aprobat pentru iarna 2012-2013, dar şi dferenţe între numărul utilajelor existente şi numărul utilajelor din programul aprobat, transmite Mediafax.

„S-a constatat, de asemenea, că întregul program de deszăpezire este conceput pentru activităţi de întreţinere a drumurilor naţionale pe timp de iarnă, în condiţii meteo normale. În cazul fenomenelor meteo extreme, activitatea de deszăpezire este deficitară din cauza lipsei utilajelor de tip greu (autofreze). Pentru soluţionarea punctuală a acestei situaţii, MT a demarat un program de achiziţie a unor astfel de utilaje specifice”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Totodată, Ministerul Transporturilor a solicitat autorităţilor locale, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne, curăţarea şi evacuarea zăpezii din interiorul localităţilor, aflată pe marginea drumurilor naţionale, pentru facilitarea activităţilor de deszăpezire ulterioare. „Ministerul dă asigurări că pe perioada sărbătorilor de iarnă a luat toate măsurile pentru ca circulaţia, în condiţii de iarnă, să se desfăşoare normal, atât pe drumurile naţionale, cât şi pe calea ferată”, se mai arată în comunicat.

3 comentarii

MI-5 29-12-2012 - 18:29

Exista doar o singura rezolvare.
Revenirea la vechiul sistem pentru drumuri si poduri.
Re-infiintarea directiilor de drumuri si poduri sub jurisdictia ministerului transporturilor si a consililor jufdetene.
Fara privati la aceste lucrari.

ValVerde 29-12-2012 - 21:14

Pentru poduri, da. Pentru drumuri, nu !!!
Am zis !!

zole 31-12-2012 - 22:07

de ce tocmai dupa 23 de ani ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult