Acasa BusinessEconomic Ministrul Agriculturii vrea să promoveze produsele româneşti

Ministrul Agriculturii vrea să promoveze produsele româneşti

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat duminică, că pregăteşte un pachet legislativ pentru promovarea produselor alimentare româneşti în hipermarketuri.

Ministrul Agriculturii vrea sa promoveze alimentele romanesti

Daniel Constantin, aflat la un târg de bovine la Mogoşoaia a declarat pentru Mediafax, că în acest mandat are două provocări foarte mari, una care prevede oferirea unui trai mai bun cetăţenilor din mediul rural, iar cea de-a doua „poate cea mai mare” , este de a promova cât mai bine produsele româneşti. Referitor la cea de-a doua, Ministrul Agriculturii a precizat că a pregătit un pachet legislativ, astfel încât să stimuleze hipermarketurile şi producătorii să se organizeze şi să ducă toate produsele româneşti cât mai aproape de consumator.

Totodată, Daniel Constantin s-a arătat un susţinător al producătorilor autohtoni, afrimând că „Eu cumpăr produse româneşti şi sunt foarte atent şi la produsele bio”. Din nefericire pentru ministru şi pentru agricultorii români, importurile de produse agroalimentare s-au apropiat anul trecut de 4 miliarde de euro (3,91 miliarde de euro), în creştere cu 12,8% comparativ cu anul precedent.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult