Acasa BusinessEconomic UPDATE Ministrul economiei considera ca angajatii companiilor de stat ar trebui sa accepte o reducere a salariilor

UPDATE Ministrul economiei considera ca angajatii companiilor de stat ar trebui sa accepte o reducere a salariilor

scris de Ziua Veche
5 afisari

.

UPDATE 11.37

Ca actionar am decis sa nu las managementul Marosim sa aplice pentru fonduri europene. Aceasta era o decizie a managementului, fara ca eu, ca actionar, sa stiu. Am decis sa nu fiu de acord, pentru a evita orice comentariu cu putinta. Ganditi-va la obiectivitatea, cu ghilimele, legata de acest subiect” , a adaugat Videanu.

Surse din UE au declarat luni, pentru Medifax, ca Johaness Hahn, comisarul pentru Dezvoltare Regionala, i-a transmis lui Adriean Videanu, raspunzand scrisorii acestuia din urma, ca, in principiu, nu poate combina calitatea de ministru cu cea de proprietar al unei firme care sa acceseze fonduri europene.

Videanu a afirmat ca raspunsul comisarului european a fost „diplomat”. 

——

Adriean Videanu a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca angajatii din companiile de stat ar trebui sa accepte o reducere a salariilor, din solidaritate, subliniind faptul ca, in opinia sa, orice venit trebuie impozitat.

“Desi nu am negociat cu FMI despre reducerile de salarii in companiile de stat, eu cred ca ar trebui cu totii sa fim solidari si sa facem cu totii un efort. Probabil ministerul de Finante va gasi o solutie”, a declarat Videanu, citat de Mediafax. El a precizat ca va dona o parte din salariu, daca in mod oficial se va pune problema aplicarii unui principiu al solidaritatii, prin care angajatii din companiile de stat sa plateasca o taxa de solidaritate. „Salariul meu este public, nu am nici un fel de problema. Nu as vrea sa fac public un demers, oricum realizez un anumit gest de caritate, dar este o problema intima a fiecaruia. Daca oficial se pune problema donarii, o voi face, sigur„, a spus Videanu.

Ministrul a adaugat ca Romania trebuie sa intre intr-o noua era a raportului dintre cetateni si stat, astfel ca orice venit sa fie impozitat.

„Trebuie sa intram intr-o noua era a impozitarii. Orice venit va trebui sa se impoziteze, astfel ca sarcina fiscala sa nu se puna pe 3-4 milioane de oameni, la un cuantum care se va stabili astfel ca toti sa contribuim la dezvoltarea statului. Nu e corect ca sarcina fiscala sa stea doar pe 3-4 milioane de oameni, iar zone foarte largi sa nu fie impozitate„, a continuat Videanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult