Acasa BusinessEconomic Ministrul Turismului: Distracţie zero pe litoralul românesc

Ministrul Turismului: Distracţie zero pe litoralul românesc

scris de A.B.
3 afisari

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu recunoaşte că turiştii care merg în vacanţă pe litoralul românesc nu au unde să se distreze, iar în afară de stat la soare nu au ce face, pentru că nu există agrement.

litoral-romanesc „Problema noastră este agrementul şi, în general, ce are de făcut un turist pe litoral. Dacă ar avea cu ce să-şi ocupe timpul liber, cu altceva decât soare şi plajă, cred că ar fi foarte bine şi turiştii ar fi foarte mulţumiţi. Ar trebui făcute circuite culturale, plimbări cu vaporaşe, orice alte atracţii şi posibilităţi de agrement cu care şi-a putea ocupa timpul liber”, a spus Petrescu pentru Mediafax..

Dacă plouă, spune Petrescu, în România un turist nu are prea multe posibilităţi să îşi ocupe timpul respectiv.

„Nu prea ai unde să te distrezi pe litoralul României, nu prea ai unde să îţi petreci timpul liber pe care nu doreşti să îl petreci pe plajă. Se pot fae multe lucruri fără prea mulţi bani, totul e să fii creativ şi să-i oferi turistului ceea ce îşi doreşte”, a continuat Petrescu.

El s-a arătat dezamăgit şi de litoralul bulgăresc, pe care nu îl vede mult avansat faţă de cel al României.

„Am fost şi eu în Bulgaria şi nu mi s-a părut chiar paradis. Bineînţeles că probabil românii merg acolo pentru că sunt preţurile mai mici. De ce sunt preţurile mai mici? Probabil pentru că hotelurile sunt operate de o altă natură decât la noi. Tarifele de la noi sunt destul de mari, dar ministerul nu le poate influenţa în niciun fel”, a afirmat el.

Ministrul s-a declarat, însă, optimist în ceea ce priveşte modul în care vor arăta staţiunile de pe litoral în această vară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult