Acasa BusinessEconomic Misiunea comuna FMI, UE si BM soseste la Bucuresti

Misiunea comuna FMI, UE si BM soseste la Bucuresti

scris de Ziua Veche
17 Afisari

Misiunea comuna a Fondului Monetar International (FMI), Uniunii Europene (UE) si Bancii Mondiale (BM) va sosi marti la Bucuresti, pentru a evalua modul de indeplinire a angajamentelor din Acordul Stand-By si a discuta cu autoritatile despre o serie de politici pe termen mediu, transmite Agerpres.


Conform unui comunicat al FMI, misiunea va ramane la Bucuresti pana pe 7 mai, cand isi va face cunoscute concluziile.
Misiunea FMI va pregati cel de-al patrulea raport asupra programului economic al Romaniei, ce va fi discutat de board-ul Fondului in cea de-a doua parte a lunii iunie. Daca raportul va fi aprobat, Romania va primi cea de-a cincea transa, in valoare de 768 de milioane DST (850 milioane de euro) din cadrul imprumutului acordat de FMI.
Misiunea va avea intalniri cu oficiali guvernamentali, „din randul carora nu vor lipsi cei de la Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Economiei, cu siguranta cei de la Ministerul Transporturilor si de la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Banca Nationala’, a precizat seful Biroului FMI pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek.
„Vom incerca, asa cum facem intotdeauna, sa discutam cu reprezentantii sindicatelor si ai asociatiilor oamenilor de afaceri, precum si cu conducatorii bancilor comerciale”, a adaugat acesta.
In ceea ce priveste consultarile in conformitate cu Articolul IV, acestea au loc anual cu toate tarile membre, indiferent daca acestea au sau nu un anumit program in derulare cu Fondul.
Acordul Stand-By cu FMI a fost incheiat de Romania in 4 mai 2009 si el prevede ca imprumutul, in valoare de 12,9 miliarde de euro, este acordat in opt transe, pe o perioada de 24 de luni.
Concomitent, Romania a obtinut un imprumut de cinci miliarde de euro de la Comisia Europeana.
De asemenea, Banca Mondiala acorda Romaniei trei imprumuturi in cadrul Programului pentru Politici de Dezvoltare, in valoare totala de un miliard de euro.

 

0 comentariu

Neardental 14-10-2010 - 14:59

Inteleg ca unul care a lovit oameni cu masina in timp ce conduce beat mort nu prezinta pericol public. E clar.
Dar asistenta de la Giulesti, de ce ramane inchisa? Pentru ca a fost ezitanta in declaratii. E clar ca femeia aia e un pericol, pe cand o beizadea care conduce beata si loveste oameni nu. Si pe urma JUDECATORII AU TUPEUL SA SPUNA CA NU SUNT CORUPTI. Si mai si vor salari mari. Gretos.

nik 15-10-2010 - 02:28

este .din ce partid e tatasu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS