Acasa BusinessEconomic Misiunea de evaluarea a FMI si CE soseste luni in Romania

Misiunea de evaluarea a FMI si CE soseste luni in Romania

scris de Ziua Veche
3 afisari

.O misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, se va afla, in perioada 26 iulie – 4 august, la Bucuresti, pentru a incheia cea de-a cincea evaluare a indeplinirii de catre Romania a Acordului Stand-By, semnat in mai 2009.

Concomitent, la Bucuresti se va afla si o misiune a Comisiei Europene.

In functie de incheierea celei de-a cincea evaluari a acordului stand-by cu Romania, eliberarea celei de a sasea transe, in suma de 769 milioane de drepturi speciale de tragere, aproximativ 900 milioane de euro, va fi facuta la doua zile lucratoare dupa aprobarea de catre Board-ul Executiv al FMI. Vizita FMI va avea loc in comun cu echipele de la Comisia Europeana si Banca Mondiala”, a declarat la inceputul lunii iulie reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek.

Misiunea FMI va avea trei obiective principale, si anume analizarea rectificarii bugetului pe 2010, discutarea bugetului pe 2011 si trecerea in revista a politicilor fiscale si monetare, a declarat pe 20 iulie, pentru Agerpres, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, fost ministru al finantelor publice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult