Acasa BusinessEconomic Misiunea FMI la Bucureşti se va desfăşura între 15-29 ianuarie

Misiunea FMI la Bucureşti se va desfăşura între 15-29 ianuarie

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Misiunea FMI condusă de Erik de Vrijer vine la Bucureşti pentru cea de-a 7-a şi 8-a evaluare a acordului Stand By cu România.

FMI

Misiunea FMI la Bucureşti se va desfăşura între 15-29 ianuarie

Reprezentantul rezident pentru România şi Bulgaria, Tonny Lybek a declarat joi, 3 ianuarie, într-un comunicat remis de Agerpres că misiunea „O misiune a FMI, condusă de Erik de Vrijer, va face o vizită la Bucureşti, în perioada 15 – 29 ianuarie 2013, pentru a desfăşura cea de 7-a şi a 8-a evaluare a Acordului Stand By cu România. Misiunea FMI va discuta cu autorităţile române evoluţiile recente economice şi de perspectivă, bugetul pentru 2013, progresele în reformele structurale, cât şi politica monetară. Misiunea FMI va avea loc împreună cu o echipă a Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.” Lybek a arătat că la finalul misiunii Fondului Monetar Internaţional  „concluziile vor fi făcute publice”

Delegaţia Fondului a amânat, în toamna lui 2012, cea de-a şaptea evaluare a acordului stand-by cu România, pe fondul desfăşurării alegerilor parlamentare şi formării unui nou guvern. Premierul Victor Ponta a reafirmat pe 21 decembrie că doreşte încheierea unui nou acord preventiv cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi consideră că trebuie evitată accesarea fondurilor care vor fi puse la dispoziţia României.

Valoarea totală a actualului acord al FMI cu România este de 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300 la sută din cota pe care România o are la Fond. La sfârşitul lunii septembrie, la încheierea celei de-a şasea revizuiri a acordului de tip preventiv, Boardul FMI a disponibilizat o nouă tranşă, în valoare de 430 milioane DST (Drepturi Speciale de Tragere), echivalentul a 519,2 milioane euro (663,1 milioane dolari).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult