Acasa BusinessEconomic Moody’s: Franţa a pierdut ratingul maxim „AAA”

Moody’s: Franţa a pierdut ratingul maxim „AAA”

scris de Z.V.
3 afisari

Calificativul de ţară al Franţei a fost retrogradat cu o treaptă de agenţia de evaluare financiară Moody’s, de la nivelul maxim posibil „AAA” la „AA1”, ca urmare a înrăutăţirii perspectivelor economice.

Moody's

Moody’s: Franţa a pierdut ratingul maxim „AAA”

Moody’s a atribuit Franţei ratingul AA1, însoţit de o perspectivă negativă, fapt ce înseamnă că pe termen mediu ar putea să îl revizuiască din nou în scădere, potrivit unui comunicat al agenţiei dat publicităţii în cursul serii. Agenţia de rating şi-a exprimat îngrijorarea şi în privinţa perspectivei fiscale nesigure a Franţei. De asemenea, rezistenţa Franţei la viitoare şocuri din zona euro devine mai greu de anticipat, arată analiştii.

Retrogradarea din partea Moody’s urmează unei decizii similare a Standard & Poor’s în ianuarie şi creşte presiunea asupra preşedintelui, Francois Hollande, pentru identificarea de căi de a susţine creştera economică. Potrivit mediafax, costurile de împrumut ale Franţei au atins un minim record în august, de 2% pentru obligaţiunile pe zece ani în timp ce pentru scadenţele mai scurte a înregistrat chair randamente negative. Randamentul titlurilor pe zece ani se situa luni la 2,07%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS