Acasa BusinessEconomic Mugur Isarescu despre economica actuala a Romaniei

Mugur Isarescu despre economica actuala a Romaniei

scris de B.C.R
16 afisari

Cresterea economica din prezent a Romaniei este nu doar robusta, ci si sustenabila, si poate fi si de durata, daca nu vom face greseli, a afirmat, vineri, guvernatorul Bancii Centrale, Mugur Isarescu, relateaza Agerpres.
mugur-isarescu„Acum, pentru ca lucrurile par sa fi fost depasite, le vedem roadele si ele sunt pozitive. Pierderile de productie din perioada crizei au fost in totalitate recuperate, cresterea economica din prezent este nu doar robusta, dar, judecand dupa standarde actuale la nivel cel putin european, si sustenabila. Daca nu vom gresi din nou, va fi o crestere de durata”, a spus Isarescu.
Potrivit guvernatorului BNR, deficitul de cont curent s-a corectat masiv, cu valori de la 14% la mai putin de 1% in prezent, inflatia a atins minime istorice, situandu-se sub 1% in termeni anuali.
„Efortul sustinut de consolidare fiscala depinde de cum il masuram, dar este printre cele mai ridicate din Uniunea Europeana. A condus nu doar la eliminarea deficitului excesiv, ci si la atingerea obiectivului pe termen mediu de deficit structural, de 1%, la sfasitul anului trecut. In acest context, daca la inceputul crizei Romania nu indeplinea nici unul dintre cele patru criterii de la Maastricht, in prezent acestea sunt integral atinse si am ajuns asa, mai in gluma mai in serios, pe locul fruntas intre cele cinci tari est-europene care nu sunt membre ale eurozonei”, a explicat Mugur Isarescu.
In acest context, Isarescu a atras atentia asupra faptului ca suntem fata in fata cu o mare provocare, respectiv ce facem de acum inainte pentru a asigura durabilitatea acestei performante.
Specialisti din sectorul financiar-bancar, analisti, reprezentanti ai mediului economic si autoritati la nivel inalt s-au reunit, vineri, la evenimentul intitulat „Sa intelegem viitorul. Perspectivele sectorului bancar si ale economiei. Pot bancile schimba viitorul Romaniei in bine?”, organizat de Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult