Acasa BusinessEconomic Mugur Isărescu, despre „marea provocare” a deficitului bugetar

Mugur Isărescu, despre „marea provocare” a deficitului bugetar

scris de Misu Andrei
222 Afisari

România are cel mai mare deficit bugetar dintre țările Europei Centrale și de Est, membre ale Uniunii Europene, anunţă guvernatorul Băncii Naționale. Mugur Isărescu avertizează că dacă acest dezechilibru nu e tratat corespunzător, pot avea loc şocuri de ordin economic.

Menținerea sub control a dezechilibrelor interne și externe e singura modalitate prin care economiile vor face față cu succes unor șocuri nefavorabile. România are cel mai mare nivel al deficitului bugetar și dezechilibrul extern cel mai mare. Marea provocare este să corectăm problema în mod înțelept”, a spus Mugur Isărescu.

Eu cred, o spun de la început, apropo de ce am văzut ieri pe la televiziuni şi aşa mai departe, cum cred eu că s-au distorsionat unele mesaje, că abordarea Guvernului este corectă. Nu putem să le luăm pe toate să le discutăm. Mai întâi şi întâi trebuie să vedem care este situaţia clară a bugetului. Sprijin cu toate forţele ideea de a se termina cu arieratele create de buget pentru că orice întârziere a plăţilor făcute de către buget creează un lanţ de arierate. Scrie asta şi în teorie. Atunci când într-o societate apar arierate – uitaţi-vă şi la buget, să nu fie sursa acestor arierate, acestor întârzieri. Şi apoi dacă din întârzierile acestea mai omori pe câte unul de unde să îşi ia bugetul resurse? Sau influenţezi creşterea economică”, a spus Mugur Isărescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult