Acasa BusinessEconomic Mugur Isarescu: Sa scapam de teama cuvantului „cocosel”!

Mugur Isarescu: Sa scapam de teama cuvantului „cocosel”!

scris de Ziua Veche
3 afisari

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a afirmat joi ca oamenii trebuie sa scape de spectrul fricii de a detine aur, amintind de perioada comunista cand detinerea de ‘cocosei’ era pedepsita cu inchisoarea.
„Sa scapam de teama de aur, sa scapam de teama cuvantului ‘cocosel’, care aminteste de anii ’50, cand aproape un milion de oameni au fost inchisi sau batuti la talpi pentru ca detineau ‘cocosei'”, a spus Isarescu, citat de Agerpres.

Guvernatorul se referea la monedele de aur de 20 franci, de 24 de carate care aveau pe una din fete cocosul galic si care erau interzise sa fie detinute de populatie.

Isarescu a reafirmat faptul ca tezaurul Bancii Nationale exista integral: „Tezaurul a fost vazut. Aurul exista. Tezaurul este acolo pentru a avea incredere intr-o tara si in moneda nationala”. Rezerva de aur s-a mentinut, la 30 iunie, la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,372 miliarde euro.

Guvernatorul BNR a participat joi la un simpozion consacrat lucrarilor de restaurare a vechiului sediu al Bancii Centrale a Romaniei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult