Acasa BusinessEconomic Mugur Isărescu: nu cred că România mai are nevoie de un acord de finanţare cu FMI

Mugur Isărescu: nu cred că România mai are nevoie de un acord de finanţare cu FMI

scris de Ziua Veche
0 afisari

Mugur Isarescu-foto AgerpresGuvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, consideră că România nu mai are nevoie de un nou acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional.

„Nu cred că, după actualul acord, România mai are nevoie de un acord de finanţare cu FMI, pentru că finanţarea Fondului se adresează consolidării rezervelor internaţionale, pentru a creşte credibilitatea internaţională”, a declarat Mugur Isărescu, într-un interviu pentru ‘Săptămâna financiară’, adăugând că „noi avem acum un nivel al rezervelor mai mult decât adecvat”.
De asemenea, guvernatorul BNR a subliniat că Banca Centrală trebuie să se pregătească pentru ‘efecte de runda a doua’ ale măsurilor de austeritate. ‘Banca Centrală trebuie să stea cu arma la picior. Până acum, reacţia economiei, pe plan macroeconomic, nu social, la aceste măsuri a fost relativ pozitivă. Creşterile de preţuri s-au situat sub estimările noastre. BNR trebuie să se pregătească pentru efecte de runda a doua’, a mai spus Isărescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult