Acasa BusinessEconomic Multinaționalele, taxate cu 15% din profit

Multinaționalele, taxate cu 15% din profit

scris de Misu Andrei
81 afisari

România, prin vocea ministrului Finanțelor, salută cu voioșie decizia luată de C.E., prin Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, de a supraimpozitarea multinaționalelor. Vorbim despre o taxă de 15% aplicată pe profitul corporațiilor, iar Adrian Câciu s-a și grăbit să spună că noua măsură va fi aplicată de la 1 ianuarie 2023.

Impozitul minim vizează toate grupurile mari, naţionale sau internaţionale, inclusiv din sectorul financiar, care au venituri financiare combinate de peste 750 milioane de euro pe an şi care au compania-mamă sau o filială situată într-un stat membru al UE.

Potrivit datelor oficiale din prezent, 44 de companii active în România vor fi afectate de prevederile privind impozitul minim pe profit la nivel global de 15%.
„România pregătește…”

„Am participat astăzi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliul Afaceri Economice și Financiare (Ecofin) unde am transmis un mesaj clar: România pregătește transpunerea rapidă a regulilor stabilite de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) privind impozitarea multinaționalelor cu 15% pe profit. Ambiția noastră este să putem fi gata de a aplica acest plafon chiar începând cu 1 ianuarie 2023!”, a transmis oficialul prin intermediul paginii de Facebook.

Unde ajung banii

Consiliul Afaceri Economice și Financiare (Ecofin) a discutat marți, la Bruxelles, propunerea de Directivă privind nivelul minim de impozitare pentru grupurile multinaționale din UE. Miniștrii de Finanțe au fost invitați să confirme, la nivel politic, prioritatea acestui dosar și necesitatea transpunerii în legislația UE, până la 1 ianuarie 2023, a regulilor internaționale agreate în Cadrul Incluziv al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS