Acasa BusinessEconomic Ne-am ars la buzunare. Cu cât se scumpesc gazele de la 1 iulie

Ne-am ars la buzunare. Cu cât se scumpesc gazele de la 1 iulie

scris de B.C.R
11 afisari

Guvernul a aprobat, printr-o Hotarare, noul calendar de liberalizare a pretului de achizitie a gazelor naturale din productia interna pentru clientii casnici si producatorii de energie termica care furnizeaza caldura populatiei.

Prețul gazelor crește pentru consumatorii casnici.

Prețul gazelor crește pentru consumatorii casnici.

Potrivit noului calendar, incepand cu data de 1 iulie 2015, pretul de achizitie a gazelor naturale din productia interna pentru clientii casnici si producatorii de energie termica, numai pentru cantitatile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termica in centralele de cogenerare si in centralele termice destinate consumului populatiei va fi de 60 de lei/MWh, comparativ cu 53,3 lei/MWh cat este in prezent. Calendarul prevede o majorare anuala pana in 2017, respectiv de la 1 iulie 2016 pretul va fi de 66 lei/MWh, iar incepand cu aprilie 2017, de 72 lei/MWh.

Începând de la 1 iulie, prețurile la gaze sunt mai mari. Conform noului calendar, preţurile la gazele pentru consumatorii casnici vor creşte de la 53 lei/MWh la 60 lei/MWh.

Aceasta este prima etapă din procesul de creștere. Va urma o altă creștere la 66 lei/MWh în 2016, la 72 lei/MWh lei în 2017 şi la 78 lei/MWh în 2018. România s-a angajat faţă de Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional să elimine preţurile reglementate în sectorul gazelor şi energie electrică.

Piaţa de gaze a fost liberalizată pentru companii în 1 ianuarie 2014.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult