Acasa BusinessEconomic Nica: Poşta Română va fi privatizată anul acesta

Nica: Poşta Română va fi privatizată anul acesta

scris de A.B.
2 afisari

Anul acesta Poşta Română va fi restructurată şi privatizată, anunţă ministrul Comunicaţiilor Dan Nica. Privatizarea se va încheia la finele acestui an, prin atragerea unui investitor, proces care va fi însoţit de restructurarea profundă a activităţii pentru îmbunătăţirea situaţiei financiare, a explicat ministru.

dan nica

foto: tion.ro

Situaţia financiară a Poştei este una foarte preocupantă. Din informaţiile pe care le am, operatorul poştal are circa 100 de directori. Prin restructurare vor mai rămâne cel mult zece. De asemenea, aproximativ 300 de angajaţi TESA al Poştei Române ar trebui să plece, pentru că personalul este excedentar, a declarat Nica pentru Mediafax.

El a adăugat că prin restructurarea companiei, care va începe la finele lunii mai, se urmăreşte îmbunătăţirea situaţiei financiare a Poştei, care în ultimii ani a înregistrat pierderi şi a acumulat datorii către diverse bugete ale statului.

„Fără restructurare şi management privat, niciun investitor străin nu va fi interesat de intrarea în acţionariatul Poştei”, a spus ministrul.

De alfel, Nica a apreciat că este inadmisibil ca ministere şi alte instituţii ale statului să încheie contracte pentru a beneficia de servicii poştale asupra cărora Poşta Română are drept exclusiv până la 31 decembrie 2012.

Poşta Română este unul dintre cei mai mari angajatori, cu aproximativ 35.000 de salariaţi.

Compania Română este controlată de Ministerul Comunicaţiilor, care deţine 75% din acţiuni, restul titlurilor fiind în posesia Fondului Proprietatea.

14 comentarii

vic 07-05-2012 - 15:00

tie’ foame ,..puneo’ si pasta pe butuci ,cio roi borit ,si nu uita celor care te sustin multa ..’ngutuie

Europeanuul 07-05-2012 - 15:04

Waw, USL intra in actiune. Succes.

Pribeagul 07-05-2012 - 17:14

Eu zic sa i-o dati lui… Voiculescu. Sau poate lui Vintu.

Apropo, pe unde o fi Vintu, ca Voicu… stim ce face. 🙂

Este greu de inteles cum intr-o tara in care serviciile postale si de curierat au inflorit, au crescut de zeci, poate sute de ori, Posta Romana este falimentara. Atunci cind veti identifica pe toti aceea care si-au adus aportul nepretuit la acesta mareata realizare si ii veti baga la zdup, nu da pe mina organelor… putem sa va ascultam plavrele.

Mache 07-05-2012 - 17:25

Voiculescu era de la bun inceput in pole position pentru Posta. E investitor strategic? E! 😉 E de-al nostru din popor? E 😉 A sustinut cu Antenele „adevaratele forte democratice”? Sustinut! 😉 E capabil sa sara la cap cu o spaga indestulatoare pentru burta lipita de spate a PSD-ului? Sare baiatu’ ! 😉

Deci afacerea e ca si facuta. Va urma un faliment rasunator al postei, dar asta dupa alegeri cand postasii si neamurile lor vor fi votat deja pentru USL. Deci nu mai conteaza.

Sa traiti bine!!! 😉 😉 🙂

P.S.: Vantu saracu’ e intr-o pozitie ceva mai delicata. Tot ce spera bietul de el de la democratia popular-socialista e doar sa-l scape de puscarie. Cum USL-asii sunt destul de milosi si intelegatori, mai ales atunci cand comisionul e pe masura, probabil ca va fi izbavit si asta. Ca doar oameni suntem… 😉 😉 😉

urbos 07-05-2012 - 17:32

Asta-i viata vierme, unii azi sint jos, maine sint sus, tu azi esti in mizerie, maine tot in mizerie.

Europeanuul 07-05-2012 - 20:27

Cine a zis ca Voiculescu ar fin intetionat sa investeasca in Posta Romana? Chestia cu “Nu dau posta pe mana mogulilor“ (zisa pe un ton amenintator de parca Posta Romana ar fi compania lu tac’su) a fost unul dintre pilonii de baza ai campaniei populiste a lui Basescu din 2009. Acum, contribuabilii la buget ar trebui sa-i puna pierderile Postei Romane in factura.

In ciuda patriotarzilor, USL va scoate (anul acesta) la privatizare mai multe companii de stat printre care si Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia, Elcen Bucuresti, Electrica Serv. Listarea Hidroelectrica, Tarom si Romgaz va urma dupa ce va fi selectat un management privat.

Mache 07-05-2012 - 20:46

Europitecule

Tu esti fie beat turta, fie esti complet senil. Sper ca nu te droghezi. 😉 Ponta tocmai a anuntat ca nu se mai privatizeaza nimic din cele convenite deja cu FMI – adica „nu vinde pe nimic bogatiile tarii strainilor”.

Singura chestie pe care o privatizeaza este Posta si posibil Loteria. Ambele suint institutii in care Voiculescu a aratat in ultimii ani un interes deosebit.

Pribeagul 07-05-2012 - 21:02

Loteria trebuie privatizata urgent. Nu-i in stare sa aduca un ban statului, se pare ca din cauza proceselor de productie complicate, greu de stapinit. 🙂

Europeanuul 08-05-2012 - 20:25

Ponta nu a anuntat nimic. Potrivit programului de guvernare, Guvernul USL promoveaza procesul de privatizare, iar procesul va fi initiat imediat dupa finalizarea auditului asupra activitatii Guvernului precedent si clarificarea situatiei reale, tehnice si economice (trebuie verificat cum au fost gestionate activele economice si a resursele firmelor cu pricina)

P.S.
Bufonule, unde sint reformele, privatizarile si performantele PDL din ultimii ani in aceasta privinta?

digital 08-05-2012 - 20:28

ai vrut să zici:guvernelor pedelice!

tu- chiar aștepți un răspuns de la porkul-make?!
ești copil!

Firescu 08-05-2012 - 15:29

Poate totusi se uită dl Nica si pe Posta Franceză si poate numeste directori de performanta reala si nu clienți politici!
Se elimină încă o șansă ( după CEC- casa de economii si consemnațiuni) pentru sprijinirea cetățeanului român sarac și cu venituri reduse, din zona rurală și micile orașe,….
Domnul nica nu are nici expertiza și nici nu invocă o expertiza în materie

Am privatizat , dublat de o manipulare și propagandă fără precedent, pana acum în nestire ( cu romani si straini) la sugestia FMI și altii .Aatît de mult s-a alimentat bugetul încâ s-au taiat salariile cu 25% la recomandarea Fmi ( pe baza datelor date de noi) și a altora, pentru încadrare în deficitul bugetar angajat de România! Performanța guvernamentală unica în Europa (demnă și de cartea recordurilor economico- financiare).

.

Mache 08-05-2012 - 16:33

Domnule Firescule,

Matale n-ai inteles ca pentru PSD dingurii „directori de perdormanta reala” sunt aia care umplu cat mai rapid pusculita personala si cea a partidului? Daca ai din intramplare vreo-un contra-exemplu, te rog, nu ezita sa ne luminezi 😉 😉 🙂

Ciu Huhu 08-05-2012 - 17:46

Crezi ca toti SINT MARI HOTI CA PEDELISTII IN FRUNTE CU DICTATORUL CHIOR?

digital 08-05-2012 - 17:54

ia luminează-ne tu mă,latrăule!
de ce nu vii tu mă să preiei poșta,mă ghunoiule?!
s-o performezi tu mă spălător de wc-uri!
hahaha!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult