Acasa BusinessEconomic Nobelul pentru economie: Ajutoarele de şomaj mai generoase duc la un şomaj mai ridicat

Nobelul pentru economie: Ajutoarele de şomaj mai generoase duc la un şomaj mai ridicat

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Doi americani şi un englez au primit Nobelul pentru economie luni, pentru cercetări asupra modului în care politica afectează şomajul. Nobelul a fost acordat lui Peter Diamond de la Institutul  de Tehnologie din Massachusetts, lui Dale Mortensen de la Universitatea Northwestern şi lui Christopher Pissarides de la London School of Economics.


Cercetările lor au ajutat la înţelegerea modului  “în care şomajul şi salariile sunt afectate de regularizare şi de politica economică”, a spus Comitetul Nobel. “De ce sunt atâţia oameni neangajaţi în condiţiile în care sunt înfiinţate multe locuri de muncă? Cum pot afecta politicile economice şomajul? Laureaţii de anul acesta au dezvoltat o teorie care poate fi folosită pentru a răspunde la aceste întrebări”, se arată într-un comunicat al Academiei Regale Suedeze pentru Ştiinţă, citat de Mediafax. O concluzie a teoriei celor trei este că ajutoarele de şomaj mai generoase duc la un şomaj mai ridicat şi intervale de timp mai lungi în care angajatorii caută angajaţi, iar şomerii încearcă să găsească un loc de muncă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS