Acasa BusinessEconomic Nokia nu l-a surprins pe Băsescu. Discuţii la Guvern

Nokia nu l-a surprins pe Băsescu. Discuţii la Guvern

scris de C.F.V.
297 Afisari

Închiderea fabricii Nokia de la Jucu nu este o noutate, a declarat, joi, preşedintele Traian Băsescu.

“Din punctul meu de vedere, nu este o noutate. Vă pot spune că am avut frecvent discuţii cu Guvernul, mai ales după ce s-a vehiculat aproape ca fiind sigură o prelungire a perioadei de criză economică. Am cerut să vizeze crearea de locuri de muncă în deciziile pe care urmează să le ia.

De asemenea, vă pot spune că am avertizat asupra acestui risc ca multinaţionalele să înceapă să-şi reducă activitatea pe teritoriul României şi iată că începe să se întâmple. Este un fenomen la care trebuie să ne aşteptăm şi el nu poate fi compensat decât prin crearea de locuri de muncă, în baza deciziilor Guvernului României. Sigur, nu vreau să spun că iarăşi am dreptate, că s-ar putea să se găsească zeci care sa spună ca n-am’, a declarat Băsescu.

Reprezentanţii companiei finlandeze Nokia au venit, joi, la Palatul Victoria, ei aflându-se la această oră la o întrevedere cu premierul Emil Boc, au declarat, pentru Agerpres, surse oficiale. Nokia, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a anunţat, joi, că a decis să închidă fabrica din judeţul Cluj, de la Jucu. Decizia Nokia de închidere a fabricii din Jucu (Cluj) a fost anunţată angajaţilor joi dimineaţă

‘Planificata închidere a fabricii din Cluj, combinată cu ajustarea operaţiunilor din lanţul de furnizare, este estimată să afecteze aproximativ 2.200 de angajaţi’, se arată într-un comunicat transmis de Nokia.

7 comentarii

Pribeagul 29-09-2011 - 18:31

Cum sa-l surprinda? Poate fi presedintele nostru surprins de ceva?

Poate ne spune de ce Finlanda s-a opus aderarii noastre la spatiul Schengen.

Sa fie vorba despre ceva coruptie?

Cine o fi coruptul? Cine i-a facut Nokiei vietuirea imposibila in spatiul romanesc? O fi tanti Floare, reprezentanta celor 80% dintre romani care traiesc cu venituri de 200 de euro/luna sau o fi vorba de cei care zic ca ne conduc, dar de fapt sunt paduchii care si-au luat libertatea – nu degeaba isi spun liberali – de a pune stapinire pe sistemul economic si pe conducerea tarii, lasind pe cei reprezentati de tanti Floare in neagra mizerie?

Presedintele insista: vrea cu orice pret sa ne scape de un simbol, de aurul romanesc. Acum „suntem” bogati, avem aur. Dupa ce vom scapa de acest aur, vom fi mai bogati sau mai saraci? Se pare ca vom ramine ca nenorocita aia din gura satului: si fu.tuta si cu banii luati.

Cum dracu a ajuns nenorocitu asta de Basescu sa nu inspire nici un pic de incredere? Dar Iliescu si Constantinescu, mai inspira ei ceva incredere? Au fost ei vreodata demni de increderea romanilor? Nu. In timp ce ei doar raspindeau iluzii, nemernicia si coruptia a pus stapinire pe tara.

Specialistii nostrii, oamenii cu cel mai mare potential, muncitori, ingineri, profesori, medici, informaticieni sunt liberi sa plece sa contribuie la progresul altora, iar in tara ramine cu amaritii si… vedetele gen Placinta, Videanu, Roberta….

sageata 29-09-2011 - 20:14

Cum sa fie mirat Basescum atata vreme cat verificarile bulbilor de lalele olandeze si inchiderea Nokia din Romania au aceeasi sursa ? Nu trebuie sa mire pe nimeni, Basescu da ordin sa se distruga al doilea exportator roman, pentru ca nu i-a iesit lui socoteala cu spatiu Shengen si nu are cu ce se lauda in fata romanilor .Asta e binele pe care il doreste el romanilor.

Arhimede 29-09-2011 - 21:07

@ sageata:
Probleme firmei Nokia n-au nici-o legătură cu intrarea în spaţiul Schengen.
Pe saiturile de analiză economică, au apărut semnale înca din Decembrie 2010 că Nokia se află în dificultate.

sageata 29-09-2011 - 22:14

Arhimede,
Asa o fi , dar eu am auzit ca ar fi vorba de Nerespectarea legii lui OhM. Adevarul poate fi undeva la mijloc, iar problemele mai poti fi si provocate , daca nu ti se misca urechile. Eu zic sa nu bagi mana in foc.

ParpanghELe : I N certitudinile E X T A T E R E S T R U L U I 30-09-2011 - 03:24

Aterizat in cea mai inalta functie de stat, cotrocenabilul este o mafalda incontestabila. Si din explicatia clasica ,daca nu demarati aurul din Mosia Montana ,basca petroalele si gazili argintii uranili si cuprili, pleaca toti, ca pina acum au plecat 5 milioani, de desperati. Ce privire prometeica , ce minte!

Tache 30-09-2011 - 05:49

Guvernantza care are toate raspunsurile la probleme are o singura problema: nu permite sa se puna intrebari !

ParpanghELe : N u m a i INVESTITORI STRATEGICI 30-09-2011 - 11:52

Cand s-a demolat economia ROMANIEI, DEVIZA a fost ,, SA VINA doar INVESTITORI STRATEGICI” . ECONOMIA a fost furata, vanduta si in loc de HIGH- TECH au aparut tot felul de miracole ale lumi capitaliste inclusiv NOKIA care mai pe la inceputuri vindea CIZME de CAUCIUC,si nu ca asta ar fi un impediment la noi, unde insusi presedintele mai pe la debutul sau ,vindea carpete, tigari ,jeensi, doar ca finlandeji au trecut la telefoane iar al nostru vinde si amaneteaza bogatiile tarii si viitorul ei. Nokia a plecat si din Germania, dar Angela Merkell a obtinut pt. tara ei 200 milioane de eurasi, pt. replierea fortei de munca ramase fara servici si fara venitul real (2000 de euro comparat cu 200 de la Jucu) iar divinul nostru Traian Basescu nu are nici o vina, doar administratia tarii este ineficienta si blocheaza dezvoltarea prin birocratie si coruptie. Si toate aceste constatari extraordinare vin de la cel mai vizionar conducator , care acusica ar da si aurul din Mosia SA montana.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS