Acasa BusinessEconomic Nokia taie în carne vie – desfiinţează încă 10.000 de locuri de muncă

Nokia taie în carne vie – desfiinţează încă 10.000 de locuri de muncă

scris de Mihaela Popescu TAULET
2 afisari
Nokia a anunţat joi că are de gând să elimine alte 10.000 de locuri de muncă la nivel global până la finele lui 2013 şi totodată a avertizat că pierderile înregistrate în trimestrul al doilea vor fi mai mari decât se estima anterior.
Noile restructurări cresc la 40.000 numărul locurilor de muncă eliminate de fostul lider mondial al telefoniei mobile după ce Stephen Elop a preluat funcţia de director general în luna septembrie 2010. ‘Aceste reduceri planificate sunt o consecinţă dificilă a acţiunilor pe care credem că trebuie să le luăm pentru a asigura competitivitatea Nokia pe termen lung‘, a anunţat Stephen Elop într-un comunicat citat de agerpres.ro
La finele lunii martie Nokia avea aproximativ 53.000 de angajaţi la nivel mondial. Prin includerea angajaţilor producătorului de echipamente de reţea Nokia Siemens Networks, un joint venture dintre Nokia şi Siemens, compania finlandeză avea aproximativ 122.000 de angajaţi în întreaga lume.
Nokia a precizat că, în urma eliminării anumitor proiecte de cercetare dezvoltate, va închide uzinele de la Ulm (Germania), Burnaby (Canada) şi Salo (Finlanda). De asemenea, Nokia a confirmat că a convenit vânzarea diviziei sale de telefoane de lux Vertu către fondul european de investiţii EQT VI, fără a preciza valoarea tranzacţiei. Nokia va păstra o participaţie de 10% la Vertu, companie înfiinţată în 1998 pentru a produce telefoane mobile şi accesorii de lux.
În primul trimestru al acestui an, Nokia a anunţat pierderi de 929 milioane euro. În plus, grupul sud-coreean Samsung a devansat Nokia, grupul finlandez pierzând pentru prima dată în ultimii 14 ani titlul de cel mai mare producător de telefoane mobile.
Anul trecut Nokia a decis să închidă fabrica din localitatea Jucu din judeţul Cluj, după ce a investit 60 de milioane de euro în această întreprindere inaugurată în 2008.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult