Acasa BusinessEconomic Norvegienii taie banii pentru Afganistan

Norvegienii taie banii pentru Afganistan

scris de M.A.
1 afisari

Norvegia a blocat plăţi de 55,2 milioane de dolari din ajutorul către Afganistan până la rezolvarea problemelor legate de falimentul celei mai mari bănci private din ţara asiatică, Kabulbank.

Norvegienii taie banii pentru Afganistan

Potrivit cotidianului Dagens Naeringsliv, citat de Moldpres, Kabulbank a intrat în faliment anul trecut, fiind preluată ulterior de banca centrală a Afganistanului şi divizată în două entităţi. FMI şi guvernul afgan nu reuşesc să convină asupra căilor de consolidare a băncii, de recuperare a creditelor de 926 milioane de dolari şi de întărire a sectorului bancar. Impasul a întârziat zeci de milioane de dolari în ajutoare externe.

Pentru Norvegia, eşecul autorităţilor afgane de a asigura o bună guvernare este una dintre cele mai mari probleme în această ţară, a explicat ministrul adjunct norvegian de externe, Espen Barth Eide, într-un interviu acordat Dagens Naeringsliv. „Dacă autorităţile afgane şi FMI nu găsesc o rezolvare, nu vom continua ca până acum. Vom găsi alte soluţii”, a declarat responsabilul norvegian.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult