Acasa BusinessEconomic Noul indice imobiliar poate avea hibe

Noul indice imobiliar poate avea hibe

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

.Noul indice imobiliar ce urmeaza a fi facut de Banca Nationala a Romaniei si Institulul National de Statistica este posibil sa aiba niste hibe. „Indicele nu va fi desigur perfect de la bun inceput, sau probabil ca i se vor gasi si puncte slabe din partea diverselor reprezentanti de domenii conexe, insa demersul este binevenit, si va avea ecouri importante in timp”, a afirmat Alexandru Petrecu, managing partner ESOP.


El crede ca publicarea unui indice oficial de catre doua institutii deosebit de credibile, precum BNR si INS, este un demers extrem de util pietei, si care va contribui intr-o buna masura la limitarea derapajelor ce au tendinta a se produce atat in perioadele de boom, cat si cele de contractie a pietei. „Este in primul rand un castig pentru cetatenii acestei tari, care au dreptul a fi informati ca si cei de afara cu privire la astfel de aspecte, si sa ia deciziile lor pe baza unor informatii, si nu a unor zvonuri”, a mai afirmat Petrecu.
 

Noul indice imobiliar ar putea aduce suprize fiind posibil sa existe o diferenta intre ceilalti indici de pana acum si cel nou. „Probabil vom avea surpriza sa constatam ca diferenta dintre indicele BNR si INS si cele vehiculate pana acum in piata va fi una semnificativa. Din pacate, probabil ca vom sfarsi prin a face o medie intre cele doua pentru a putea afla o valoare reala sau va trebui sa asteptam pana cand o organizatie.

neutra va analiza situatia reala din piata”, ne-a declarat Nimrod Zvik, director de marketing Be Igloo. Potrivit acestuia, va fi greu sa reflectam o situatie reala printr-un indice: “Din pacate, e greu sa reflectam o situatie reala printr-un indice, atat timp cat nu suntem siguri ca persoanele fizice in special declara valoarea reala a tranzactiei, asa cum nu putem fi siguri nici de un indice vehiculat de una din agentiile din piata, atat timp cat aceasta nu are acces la informatii exhaustive despre toate apartamentele care se gasesc in aceasta piata. In principiu, salutam initiativa BNR si recunoastem ca este nevoie de acest indice si de o reflectare reala, transparenta si corecta a situatiei”, a afirmat Zvik.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult