Acasa BusinessEconomic Nu ne revenim mai devreme de 2011

Nu ne revenim mai devreme de 2011

scris de Ziua Veche
3 afisari

Situatia este destul de complicata, nu numai a Romaniei, ci mai ales in regiunea noastra. Nu putem sa o neglijam, nu putem sa uitam impactul rapid care poate sa apara, asta este caracteristica unei crize financiare, are o declansare extrem de scurta, cu momente violente de desfasurare. Saptamana trecuta a fost un exemplu, impactul crizei financiare din Grecia nu s-a oprit la Romania, zlotul polonez a avut miscari mult mai violente decat a avut leul romanesc.


Sunt lucruri pe care categoric le stim, este bine sa le evaluam sub toate aspectele, nu doar financiar si economic, dar si social si politic”
, a afirmat Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale la finalul intalnirii cu o parte din conducerea Senatului. Discutia a durat aproximativ o ora si jumatate si a vizat situatia economica a Romaniei si masurile anuntate de Guvernul Boc.

Unii senatori participanti la discutie ne-au declarat ca intalnirea cu Guvernatorul i-a convins de faptul ca masurile anuntate de Traian Basescu sunt obligatorii si necesare. „Pe mine m-a convins si m-a lamurit Guvernatorul ca aceasta este singura solutie propusa de seful statului. Eu am participat la aceasta intalnire deoarece am vrut sa inteleg ce varianta avem si m-a surprins in mod placut ca a fost foarte darnic in amanunte si explicatii. Noi ne asteptam la un stil mai laconic din partea Guvernatorului”, ne-au spus sursele citate. Pe de alta parte, acelasi senator ne-a precizat ca a fost practic un dialog senatori-Guvernator, Isarescu raspunzand la toate intrebarile. „Concluzia trista a acestei intalniri a fost ca nimeni din conducerea superioara a statului nu poate evita o posibila situatie ca cea inregistrata acum in Grecia. Nu s-a discutat absolut nimic legat de zona Guvernului, posibile remanieri, totul invartindu-se in partea masurilor fiscale”, a mai mentionat acelasi senator. Concluzia desprinsa la finalul discutiilor dintre senatori si Guvernator a fost ca „Romania nu-si revine mai devreme de primul trimestru al anului 2011”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult