Acasa BusinessEconomic Nu se introduce Taxa pe centrala de apartament

Nu se introduce Taxa pe centrala de apartament

scris de A.P.
1 afisari

Informaţia potrivit căreia în România va fi introdusă o taxă pentru centralele de apartament a fost dezminţită marţi de ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely. El a spus că este vorba despre o taxă pe combustibilii de încălzire discutată în prezent la nivelul Uniunii Europene şi faţă de care România s-a declarat neutră.
‘Haideţi să clarificăm lucrurile pentru că au ajuns informaţii trunchiate în presă. Se discută la nivelul Uniunii Europene despre o taxă pe combustibili pentru încălzire, care va fi mai mare în cazul în care poluarea e mai puternică, iar în cazul unei poluări mai mici, taxa să fie redusă. Trebuie să fie o unanimitate, deci un vot din partea tuturor. În momentul de faţă, România în principiu este de acord ca, în anumite condiţii, să vedem ce taxe noi introduce, dar este foarte dificil pentru că fiecare ţară are problemele şi nivelul de trai specifice.

Noi nu ne-am pronunţat până acum dacă suntem ‘pentru’ sau ‘împotriva’ acestei taxe suplimentare, să fie foarte clar. După părerea mea, cred că din 2013 nu se va putea introduce o asemenea taxă. Nu putem vorbi de niciun fel de taxă suplimentară. Repet, nu se introduce niciun fel de taxă pentru centralele de bloc’, a afirmat Borbely, citat de Agerpres.
Acesta a adăugat că la discuţiile de la nivelul UE, România participă intens. Rar ţara noastră îşi va forma un punct de vedere după ce vor fi analizate consecinţele. Luni, Laszlo Borbely declarase, într-o conferinţă de presă, că forul european analizează posibilitatea introducerii unei taxe de poluare pentru centralele termice de apartament, care ar putea intra în vigoare din 2015.

3 comentarii

emil 01-11-2011 - 22:18

Acesta nu este un ministru si acesta nu este o lege totul este un bluf o nascocire a unor minti bolnave,aflate in posesia unor oameni care ne conduc din pacate.Ptr ce ne treb iar taxa pe ceva,vom avea in cele din urma o taxa pe aerul pe care il respiram nu o platim suntem liberi sa murim oameni buni,acest ministru al mediului acest fanariot al poporului romanesc ar trebui in primul rand sa deschida ochii asupra problemei cu care se confrunta intreaga romanie si anume aceea de a nu se mai face defrisari ilegale defrisari care umplu buzunarele acestor fanarioti acestor legionari ce incet incet ne vor duce intreaga natiune la ruina .Pacat ca nu avem nici o putere ca simpli oameni de rand dar poate ca odata si odata le va veni si lor randul sa sufere alaturi de acest popor ….nu mai am ce comenta IMI ESTE RUSINE DE TARA IN CARE TRAIESC DE OAMENII CARE O CONDUC SI CARE NU STIU CE ESTE ACEEA O ECONOMIE CI SE PRICEP DE MINUNE SA LOVEASCA IN POPOR CU TAXE..PACAT !!!ATAT POT SPUNE !!

ParpanghElE : Statul a incurajat montarea centralelor termice de apartament! 02-11-2011 - 02:25

Pozitia acestui ministru penibil si eventual penal pune in lumina tipologia politicianului de joas speta ,care este dispus la orice ticalosie ,numai lui si acoliti sai sa o duca bine. Care a fost atitudinea lui Laszlo Borbely cand colegul( attila ferestroy) sau de organizatie culturala defrisa padurile din Harcov!?!

Adrian Armaș-Cioflec 05-11-2011 - 07:14

Eu chiar o sa cer la E-ON (ca, in mod sigur, ei o sa factureze taxa de poluare) sa-mi factureze ca pozitie separata, iar eu o sa platesc factura respectiva, minus valoarea taxei. Mie sa nu-mi vina cu idei precum incalzirea globala, ca le pot arata diverse studii, unele oficiale, altele nu, care arata ca, de fapt, omul, prin multiplele activitati (industrie, etc.), are 0,00001 % din vina, cu privire la schimbarea climei. Restul este din cauze naturale.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult