Acasa BusinessEconomic Oamenii de afaceri prevestesc Apocalipsa

Oamenii de afaceri prevestesc Apocalipsa

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Cresterea TVA si a cotei unice de impozitare ar conduce la majorarea preturilor in toate domeniile economiei, la scaderea puterii de cumparare, la inflatie si la cresterea somajului, au declarat agentiei Mediafax oameni de afaceri.
@ Viorel Micula, proprietarul grupului de firme European Drinks: „Toate cotele si taxele care cresc trebuie suportate de cineva. Cine altcineva sa le suporte, daca nu consumatorul final? Cresterea TVA si a cotei unice va avea ca efect majorarea preturilor si, implicit, la scaderea vanzarilor, astfel ca va creste somajul”.

 

@ Dragos Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines: „Puterea de cumparare va scadea si economia nu se va mai revigora niciodata. Mai degraba s-ar aduna bani prin reducerea taxelor, si nu prin majorarea lor. Daca s-ar mari acum, ar fi o catastrofa pentru economie. Ar fi o frana pentru incercarea de relansare si o noua lovitura data economiei”.

@ Gheorghe Caruz presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc: „Efectul este simplu. Cu toate aceste masuri, oamenii nu vor mai avea bani sa cumpere, 25% dintre firme vor ceda si somajul si preturile vor creste. Nu se va reusi decat distrugerea firmelor care au reusit sa supravietuiasca pana acum si reducerea sumelor incasate la bugetul de stat”.

@ Paul Marsoiu, presedintele companiei de consultanta hoteliera Peacock Hotels: „Mi-e teama ca vom asista la un regres si mai dramatic decat am inregistrat pana acum, in perioada crizei. Daca va creste fiscalitatea, cu siguranta vor scadea salariile angajatilor din domeniul hotelier. Totodata, preturile vor creste considerabil. In opinia mea, masura propusa initial, de reducere a pensiilor si a salariilor, ar fi avut efecte negative mai reduse si pe durata mai scurta decat cresterea fiscalitatii, care acopera doar golurile si nu da posibilitatea unor dezvoltari in perspectiva”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult