Acasa BusinessEconomic Oferte pentru închiriere: Bătălia pentru plaje continuă

Oferte pentru închiriere: Bătălia pentru plaje continuă

scris de Marius Bâtcă
3 afisari

În perioada 9-10 aprilie 2012, se desfăşoară deschiderea ofertelor depuse pentru închirierea sectoarelor de plajă de pe litoralul Mării Negre.

litoral plaja

Oferte pentru închiriere: Bătălia pentru plaje continuă

Cele 74 de sectoare scoase la licitaţie în această a doua rundă însumează o suprafaţă de peste 400.000 de metri pătraţi de plajă, suprafaţă care reprezintă peste un sfert din plajele turistice de pe litoralul românesc al Mării Negre. În total, au fost depuse 34 de oferte pentru un număr de 15 sectoare de plajă.

Preţurile de pornire a licitaţiei se situează între 1,10 lei şi 10,98 lei pe metru pătrat pe an, ele fiind diferenţiate în funcţie de zonă sau de categoria plajei. Cele mai mari preţuri vizează plajele din staţiunea Mamaia.

Afişarea rezultatelor se va face în cursul acestei săptămâni. Eventualele contestaţii pot fi depuse în termen de 48 de ore de la afişarea rezultatelor. Comisia de soluţionare a contestaţiilor va avea la dispoziţie un termen de maximum 5 zile de a se pronunţa cu privire la aceste contestaţii.

Aceasta este cea de-a doua rundă de licitaţii pentru închirierea sectoarelor de plajă turistică de pe litoral. Prima licitaţie s-a desfăşurat în intervalul 14-18 martie. şi atunci preţurile de pornire au variat între 1,10 şi 10,98 lei/mp, preţuri sensibil apropiate de cele de anul trecut. Cele mai scumpe şi mai ofertate plaje au fost cele din Mamaia şi Eforie Nord.

În staţiunea Costineşti nu au existat parcele scoase la licitaţie, întrucât toate plajele se află sub contracte pentru mai mulţi ani. Pentru cele 49 de sectoare de plajă scoase la licitaţie s-au făcut 97 de oferte. Cel mai licitat sector de plajă a fost Mamaia VII (“Cleopatra”-“Melody”) cu cele 23 de subsectoare ale sale pentru care au fost depuse nu mai puţin de 60 de oferte.

În acea primă etapă a licitaţiei au fost contractaţi 155.000 mp de plajă, ceea ce înseamnă 10% din suprafaţa plajei turistice româneşti. 65% din plajă se află sub contract în urma licitaţiilor organizate în anii trecuţi.

Cele 34 de sectoare pentru care se deschid ofertele luni şi marţi nu au fost licitate la runda precedentă deoarece pentru 5 dintre ele a existat câte o singură ofertă, iar pentru alte 3 ofertanţii au fost descalificaţi pentru că nu au întocmit documentaţia aşa cum prevedea caietul de sarcini.

Printre câştigătorii licitaţiei din luna martie se află Gică Hagi, care a încheiat contract pentru 2 ani, prin intermediul societăţii sale “Hagi Sport” SRL, pentru plajele “Iaki” şi “Doina”, dar şi societatea Romned Port, a lui Sorin Greavu, om de afaceri cu activitate în Portul Constanţa.

În mod normal, plajele ar fi trebuit puse la dispoziţia administratorilor la începutul lunii aprilie, după ce Administraţia Bazinală Apele Române Dobrogea Litoral ar fi realizat lucrări de reabilitare, astfel încât până la 1 mai plajele să fie în perfectă stare pentru a-şi primi turiştii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult