Acasa BusinessEconomic Oficial BCE-Economia zonei euro isi revine in continuare lent

Oficial BCE-Economia zonei euro isi revine in continuare lent

scris de Ziua Veche
0 afisari

Economia zonei euro isi revine in continuare lent, cu toate ca performantele Germaniei au ajutat Produsul Interrn Brut al uniunii monetare sa se extinda cu cel mai rapid ritm din ultimii trei ani, apreciaza Patrick Honohan, membru in consiliul guvernator al Bancii Centrale Europene (BCE).

Economia Germaniei a crescut cu 2,2% in trimestrul al doilea, cel mai bun rezultat din ultimii 23 de ani, datorat investitiilor si exporturilor, potrivit Reuters. PIB-ul zonei euro a avansat cu 1%.

„Povestea este mai degraba despre o revenire lenta, in pofida vestilor incurajatoare din Germania”, a afirmat Honohan.

El considera, totodata, ca avansul economic gradual, inflatia slaba si lipsa de bule speculative imobiliare fac sa nu existe motive pentru ca BCE sa adopte in graba strategii de retragere a stimulentelor de pe piata.

Una dintre masurile luate de BCE dupa intensificarea crizei financiare globale este de a imprumuta bancilor atat cat acestea cer.

 

 

0 comentariu

Monica Macovei 26-10-2010 - 10:43

Basescu si ai lui nu mai stiu cum sa-l toace pe DD, vazind ca dosarul trimis in instanta e o mizerie si ca nu are nici un fel de sansa, s-a trecut la prefabricarea de probe. Acum si-a adus aminte cineva ca lipseste cea mai importanta proba de la dosar. Pai cine a „sustras-o”, ma, nenorocitilor? Nu cumva DD a angajat niste „antitero” si i-a trimis sa juleasca proba incriminanta? Toata afacerea e cusuta cu ata alba, aici dindu-si mina toate cele trei mari scirbe ale politicului romanesc, psd, pnl, pdl, ardi-i-ar focu de scirbe sa-i arda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult