Acasa BusinessEconomic Oficial MFP: Nu suntem fortati sa emitem eurobonduri

Oficial MFP: Nu suntem fortati sa emitem eurobonduri

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Romania nu este in momentul de fata fortata sa faca emisiuni pe pietele externe pentru a se finanta, a declarat Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, citat de Agerpres.

„Din fericire, in momentul de fata, nu avem disperarea sa iesim pe piete externe la orice cost. Nu este exclus, dar nu spun ca o s-o facem acum. Pe perioda verii nu se emit bonduri. Exista o optiune ca, spre finalul anului, sa iesim pe pietele externe”, a precizat oficialul MFP. Bogdan Dragoi a explicat ca cel mai bun moment pentru emisiunea de eurobonduri reprezinta dobanzile mici, dar situatia din Grecia a facut ca acestea sa nu fie atractive. La inceputul lunii martie, Romania a imprumutat un miliard de euro prin emisiunea de eurobonduri cu scadenta la cinci ani, la un cupon de cinci la suta si un randament total de 5,17 la suta pe an, valoarea subscrierilor ridicandu-se la 4,9 miliarde de euro.

0 comentariu

nik 17-10-2010 - 07:49

a ajuns de rasul curului

nik 17-10-2010 - 07:50

rau a ajuns

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult