Oltchim: Dan Diaconescu a câştigat licitaţia. Ponta, ameninţă | Ziua Veche
Acasa BusinessEconomic UPDATE. Oltchim: Dan Diaconescu a câştigat licitaţia. Pe cine are in spate

UPDATE. Oltchim: Dan Diaconescu a câştigat licitaţia. Pe cine are in spate

scris de Z.V.
4 afisari

UPDATE duminica 16,19. „Asta care este în spatele lui Dan Diaconescu am auzit că-l cheamă Victor Adam”, a spus Gigi Becali, la România TV.

Victor Adam are sute de milioane de dolari la degetul mic. Compania pe care o conduce se ocupă cu transformarea cărbunelui în GPL, s-a dezvoltat pe două continente şi are în plan şi un al treilea: Europa.

———————

UPDATE 18,16. “Mi-aş fi dorit, domnule ambasador (ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malginov), ca şi la Oltchim să avem un mare investitor din Rusia. Nu s-a putut de data aceasta. Mă gândesc însă, în primul rând, aşa cum mă gândesc şi aici la Slatina, la siguranţa locurilor de muncă ale celor de acolo şi la semnalul pozitiv pentru o economie cea a României, care are mare nevoie de semnale pozitive şi mai puţin de spectacole mediatice care nu ţin nici de foame, nici de frig şi nici nu ne ajută să mergem mai departe”, a spus primul ministru Victor Ponta sâmbătă la Slatina, unde a participat la festivităţile ocazionate de împlinirea a 30 de ani de la înfiinţarea fabricii de ţevi TMK-Artrom.

——————-

UPDATE 21,21. Creanţa deţinută de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului /AVAS / va fi recalculată, iar datoriile pe care Oltchim le are faţă de Electrica vor intra în reeşalonare, a declarat vineri, Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni al combinatului vâlcean, la Realitatea TV.
“Creanţa AVAS nu este corectă, a fost calculată greşit. Noi vom cere recalcularea acesteia. În ceea ce priveşte creanţa Electrica, aceste datorii vor fi reeşalonate. Intenţionăm ca, după 9 decembrie, AVAS şi Electrica să cedeze acest drept statului român care va redeveni acţionar majoritar la Oltchim”, a spus Dan Diaconescu, precizând că el va deveni astfel acţionar minoritar la Oltchim.
Dan Diaconescu a fost declarat vineri adjudecatar al licitaţiei cu ofertă în plic pentru achiziţionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Râmnicu Vâlcea. Oferta depusă de acesta a înregistrat punctajul maxim, de 100 de puncte, oferta fiind în valoare de 203.149.054, 08 lei. Oferte pentru pachetul de acţiuni au mai fost depuse de Chimcomplex Borzeşti, care a obţinut 9,26 puncte, şi AISA Invest – 14,77 puncte.
Creanţele Electrica şi AVAS nu s-au vândut.

——————————————

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

La licitaţia pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni şi creanţele Electrica şi AVAS asupra Oltchim au depus oferte Dan Diaconescu, Aisa Invest şi Chimcomplex, firme deţinute de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi PCC, firmă înregistrată în Germania.

Creanţa Electrica şi creanţa AVAS nu se vând, a anunţat, şeful OPSPI, Remus Vulpescu.  ‘Creanţa AVAS nu se vinde, nu sunt oferte individuale, iar plicul sigilat cu valoarea minimă nu se deschide, nu se anunţă valoarea. (…) Creanţa Electrica este mai mare decât a oferit Chimcomplex, nu se vinde’, a declarat Vulpescu.

„Am oferit 45 milioane euro fără nicio condiţie şi vrem să convingem autorităţile ca aceşti bani să meargă, desigur sub formă de împrumut, către fondul de salarii şi pentru capitalul de lucru”, a spus Diaconescu. El a adăugat că sâmbătă va prezenta detalii din ofertă într-o conferinţă de presă.

Şeful OPSPI, Remus Vulpescu a declarat că se bazează pe „veridicitatea” ofertei pentru achiziţia acţiunilor Oltchim.

„Ofertantul Diaconescu Cristian Dan este declarat adjudecatar al acţiunilor deţinute de Ministerul Economiei, prin OPSPI, la Oltchim. Ne bazăm pe veridicitatea ofertei dumneavoastră. Să fie într-un ceas bun”, a afirmat Vulpescu. Contractul dintre OPSPI şi Diaconescu va fi semnat luni, la ora 10;00.

OPSPI a organizat o licitaţie pentru vânzarea pachetului de acţiuni deţinut de Ministerul Economiei la Oltchim, de 54,8% din capital, şi a creanţelor deţinute asupra companiei de AVAS şi Electrica, însumând circa 410 milioane euro.
Premierul Victor Ponta spune că nimeni nu are dreptul să-şi bată joc de miile de angajaţi de la Oltchim şi a avertizat că dacă un investitor susţine că are banii şi apoi se dovedeşte că a înşelat, atunci va răspunde în faţa legii.

Eu adresez o singură speranţă în numele miilor de oameni, că nimeni nu îşi bate joc de ei între cei care au fost la licitaţie şi că nimeni nu ne înşeală pe toţi, pentru că cineva a zis azi că are 203 milioane de plătit şi după aceea încă câteva sute de milioane de investit şi ne-a înşelat, va răspunde în faţa legii, în primul rând pentru că îşi bate joc de miile de oameni. Sper ca cel care câştigă astăzi şi este declarat câştigător să înţeleagă că nu este vorba de o joacă, aici este vorba de mii de oameni şi de un complex industrial extrem de important pentru trei judeţe ale ţării. Dacă cumva cineva s-a gândit că se joacă cu chestia asta, o să se ardă foarte tare‘, a declarat Victor Ponta vineri la Braşov.

Primul ministru a subliniat că cine câştigă licitaţia are obligaţia să plătească preţul în cinci, zece zile şi să vină cu bani, nu cu vorbe, cu bani pentru investiţii pentru păstrarea locurilor de muncă. ‘Nu pornesc de la ideea că a fost o înşelăciune, pornesc de la ideea că cine s-a dus acolo a înţeles că nu-i o joacă şi dacă te joci cu aşa ceva, o să te frigi foarte tare’, a spus Ponta.

23 comentarii

digital 21-09-2012 - 19:05

hai știrbule să te vedem acu!
de unde vin banii și ce-o să faci,că de gurist am văzut că ești bun!
și limbist pe deasupra!

US 21-09-2012 - 19:26

Oricum bine ca n-au castigat ailalti.
Daca dinti cariati nu are banii, o fura urat si pe plan politic.

camelia 21-09-2012 - 19:45

Numai la noi, la romani, se intilneste situatia aceasta cind un om de bine care vrea binele tarii lui si a cetatenilor ei sa acumuleze ura iar prostimea isi doreste sa-l vada jos. La noi, la romani, daca apare un Tudor Vladimirescu, acesta nu va fi omorit de dusmani ci de oamenii lui in slujba carora s-a pus. Acum, toate otrepele usl-izde si pdl-izde doresc sa-l vada pe Dan Diaconescu darimat, in necazuri, iesit din viata politica, fara bani si in saracia cea mai crunta. Asta i-ar satisface pe acesti nemernici. De-aia nu merg bine lucrurile la noi in tara, caci populatia nu e formata din oameni ci din viermi.

Paul din Ohio 22-09-2012 - 01:35

Mai CALUGARE, De unde are acest individ atatia bani? Nu cumva de la mafiotii Ba’securist-KGBisti care vor sa spele banii lor murdari prin intermediul servitorului lor DD?

Huhu Ciu 22-09-2012 - 05:39

Calugare te-a detasat seful tau Basescu la sluga lui, DD, sa faci diversiune, cit te plateste?

digital 22-09-2012 - 20:36

”om de bine”,ești și tu,centuristo!
cum vrei tu binele poporului așa vrea și jagardeaua cariată-n dinți!
nu vezi în mormântu mătii că face doar o repolarizare a influenței economice în România și o deturnare grosolană a ceea ce tu numești ”BINELE”????
othreapă,cât de curând o să-l vezi pe nemernic,cerșind,alături de tine,iar ăia care au crezut în individul dubios,plângocindu-se pe canale la fel de dubioase!

Robert 22-09-2012 - 22:13

Tu ce tot vorbesti acolo!? om fara liceu ce esti, ca vad ca nu prea te stii tu cu limba romana. Nu-l mai judecati pe omul asta, ca nu a condus nici macar 1 secunda tara asta… cum au condus toti ceilalti pe care i-ati votat si pupat in dos pana acuma. Ţara a ajuns acolo unde este din cauza inconstientilor ca si tine care-si vand votul pentru un mic si o bere, asta da mandrie…

Huhu Ciu 23-09-2012 - 13:29

DD e cel mai mare escroc din Romania, sluga a lui Basescu!

digital 23-09-2012 - 15:08

tu ești robert turcescu sau chiar ești prost?!
băi retardatule,chiar trebuie să conduci țara ca să demonstrezi că ești incapabil și dobitoc?!

nu e nevoie mă împuțitu dreq,să mai facă cineva experimente cu tine și cu cariatu tău!

XYZ 24-09-2012 - 10:01

Diaconescu este un saltimbanc care face tot felul de eschibitii si minte cu non-salanta sarlatanului pe care-l intruchieaza. Minte atat de mizerabil incat a inceput si el sa creada in minciunile sale. Din pacate o parte din electorat il crediteaza si asta pentru faptul ca s-a saturat de politicienii traditionali care nu sint cu mult mai breji decat el. Acest smecheras de Calafat trage in continuare banii (cu esemesuri la OTV) din buzunarul oamenilor care mai cred in el.

gold account 21-09-2012 - 23:40

editorial Vorba unui comentator al privatizării Oltchim: „Sper că Diaconescu nu e dus aşa de tare cu căpuţu’, încât să fi făcut asemenea ofertă fără să aibă banii strânşi în puşculiţă”.

Robert 22-09-2012 - 22:32

Ce va roade pe voi grija daca are banii sau nu…parca voua ar trebui sa va dea banii.

Huhu Ciu 23-09-2012 - 13:31

Robert est CALUGARUL, ”Camelia”, un securist basist!

BULA 23-09-2012 - 09:37

Sa vedeti cat vor creste preturile la chimicale (inclusiv detergentii) cand combinatul Oltchim nu va mai fi al statului roman.

Si de ce guvernantii nu recupereaza banii de la hotomanii care au capusat Oltchim-ul ? Nu intra nimeni la puscarie, pentru aceste distrugeri ?

Si la cati bani a luat Romania de la FMI, nu se putea reabilita situatia acestui combinat chimic ? Trebuie sa urmam indinatiile „pretioase” de la FMI si sa ne distrugem toata infrastructura economica (mii de kilometri de cale ferata, industria data jos, aia care a mai ramas, resursele vandute pe nimic, etc ) ?

capra 23-09-2012 - 17:55

Un sarlatan ca si ceilalti.El nu are bani de paine si se duce sa manince la Ambasador.Ce legi avem .Cum poti sa lasi un falit si un certat cu legea sa participe la o astfel de privatizare.Si asta tipa ca a avut „dosar politic”.La acei oameni care muncesc acolo si au familii de tinut,cine se gindeste ????

Huhu Ciu 23-09-2012 - 18:50

CORECT!

BULA 23-09-2012 - 19:07

Nu e vorba numai de salariatii de la Oltchim, ci de noi, toti romanii care am contribuit prin munca noastra (impozite si salarii de mizerie) la constructia acestor combinate chimice. Cu totii vom pierde cand unitatile de productie ale statului roman vor ajunge pe mainile strainilor. Cand s-a privatizat fabrica de medicamente Sicomed, pretul la vitamina B9 (acidul folic) a crescut de 30 de ori, iar vitamina C in fiole de 20 ml (se baga in perfuzii) nu se mai fabrica. Nu se mai produce nici vitamina B12 (cianocobalamina) in fiole de 1000 micrograme, de care au nevoie bolnavii de amenie pernicioasa. Am dat doar un exemplu, dar situatia este aceeasi cu toate produsele pe care nu le mai fabricam noi. Ne bisnitaresc strainii, cu produse fabricate in fostele noastre fabrici. Ne-au vandut pe nimic jegurile care au condus tara dupa ’89.

BULA 23-09-2012 - 18:11

Si uite asa, combinatul Oltchim a ajuns in proprietatea „poporului roman”, cum zicea cu foc Dan Diaconescu, prin intermediul evreului Victor Adam.

http://www.zf.ro/companii/cine-este-victor-adam-omul-care-s-ar-afla-in-spatele-lui-dan-diaconescu-10110988

BULA 23-09-2012 - 18:17

Adica Oltchim a fost al poporului roman, au venit niste smecheri si au facut un gauroi financiar de aproape un miliard de euroi, dar in final a fost salvat de evreul cumsecade Victor Avram, care il va revinde cu profit tampitilor de romani, sub forma de actiuni. Asa se fac afacerile, cu dibacie si smecherie, ca unde sunt prosti cu duimul, e pacat sa nu-i exploateze cineva „binevoitor”.

Tache 23-09-2012 - 23:33

Romanii sunt copti si rumeniti. Se poate infige furculita in ei.

http://www.youtube.com/watch?v=YjGkGyaw6aE&feature=player_embedded

BULA 24-09-2012 - 07:01

Sunt prosti, ce s-o mai dam cotita.

Tache 23-09-2012 - 23:56

Nenorocitii care au vandut, au tradat si au nenorocit Romania, au MAINILE PATATE DE SANGE ROMANESC !!

Poveste simpla, de viata, luata de pe net:

Peste trei zile se împlineşte un an de la moartea tatălui meu. Şi ca tristeţea să fie deplină, acum vreo două ore mă sună unul dintre fraţii săi de la Piteşti, să-mi spună că a murit nea Costică. Alt frate. A murit de infarct, internat fiind în spital, la Piteşti. Soarta.

Au fost mulţi fraţi si surori în familia tatălui meu. Mai precis şapte băieţi şi două fete. Doi dintre ei au murit în război: unul pe frontul de Est, pe undeva pe la Stalingrad, celălalt pe frontul de Vest, prin Ungaria sau Cehoslovacia. Ceilalţi au intrat în vârtejul istoriei. Dintre toţi, doar tatăl meu a făcut studii asuperioare. Ceilalţi au învăţat diverse meserii, au terminat liceul, au fost respectaţi pentru munca lor. Cel care a murit azi a lucrat aproape toată viaţa lui la Dacia. Mai conducea şi acum o Dacie făcută după gustul lui. A avut doi băieţi, i-au murit de tineri amândoi. I-a murit şi soţia, de un cancer. A trecut peste toate, şi trăit singur, fără niciun ajutor.

În anul care a trecut de la moartea tatălui meu s-au prăpădit încă doi dintre fraţii lui, şi o soră. Cealaltă este undeva, prin California, foarte bolnavă şi ea, şi-mi este groază de momentul în care va trebui să-i dau vestea morţii fratelui ei.

Simple poveşti de familie…

un crestin 24-09-2012 - 07:34

Draga Tache
ce pot sa-ti spun decat Dumnezeu sa te mangaie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult