Acasa BusinessEconomic Oltchim: Dan Diaconescu îl ameninţă pe Ponta şi spune că va plăti salariile

Oltchim: Dan Diaconescu îl ameninţă pe Ponta şi spune că va plăti salariile

scris de A.P.
173 Afisari

Dan Diaconescu a declarat vineri seară că Guvernul nu va continua negocierile până nu dovedeşte că deţine suma licitată, adăugând că este dispus să plătească suma de 3 milioane de euro pentru acordarea salariilor restante angajaţilor Oltchim.

Ponta Diaconescu Oltchim

Război cu arme chimice. Ponta şi Diaconescu, în “circul vicios” Oltchim

Dan Diaconescu a declarat vineri seara, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei, după eşecul unei noi runde de negocieri privind preluarea Oltchim, că oferă Guvernului un termen de 48 de ore pentru a găsi o soluţie pentru ca acesta să plătească salariile muncitorilor din combinat. El i-a acuzat pe guvernanţi că nu vor să-i ia banii. „Am un extras de cont care atestă că avem banii„, a spus Dan Diaconescu. ‘Guvernul ne-a spus şi în această seară că negocierile nu mai pot continua atât timp cât nu arătăm banii’, a declarat Diaconescu.

De asemenea, acesta a solicitat Guvernului să găsească o soluţie legală pentru plata salariilor angajaţilor Oltchim. ‘Guvernul trebuie să găsească până luni soluţii legale prin care să pot da banii angajaţilor pentru salarii. Are la dispoziţie 48 de ore. Noi am vrut să continuăm negocierile şi sâmbătă şi duminică, dar angajaţii ministerului nu lucrează în weekend. Suntem dispuşi să dăm pentru salarii cât oferea firma poloneză pe tot combinatul, la licitaţie. Am fost azi la una din băncile comerciale, am prezentat documentele, am cerut să scot din bancă cât au oferit polonezii’, a spus Diaconescu.

„Noi vrem să salvăm combinatul, vrem să dăm banii, guvernanţii nu vor să ne ia banii şi guvernanţii nu vor să redeschidă acest combinat. (…) Noi oferim din acest moment 48 de ore Guvernului actual să găsească o soluţie prin care noi luni dimineaţă, la prima oră, să plătim salariile muncitorilor din combinat. Chiar dacă guvernanţii nu vor să semneze contractul de privatizare noi vom da salariilor, iar apoi Guvernul va trebui să găsească o soluţie”, a declarat Dan Diaconescu.

Patronul OTV afirmă că deţine în conturi separate cei 45 de milioane de euro pentru preluarea Oltchim.Am fost la una dintre băncile comerciale din România, am prezentat documentele respective, am cerut să scot din cont aproximativ cât a vrut polonezul (PCC, n.r.) să dea pe combinat. Banca a spus că nu poate elibera banii azi (vineri, n.r.),fiind o sumă considerabilă, dar în cursul zilei de luni banca noastră ne va elibera o sumă care să fie suficientă muncitorilor de la Oltchim să poată trăi de acum încolo”, a precizat DD.
Oferta financiară depusă de compania PCC la licitaţia pentru privatizarea Oltchim s-a cifrat la circa 3 milioane de euro. Diaconescu a acuzat Guvernul că nu doreşte să îi primească banii, a acuzat autorităţile de încălcarea clauzelor de confidenţialitate şi a solicitat demisia Guvernului Ponta. Pe de altă parte, Remus Vulpescu, şeful OPSPI, a arătat vineri seară, pentru AGERPRES, că negocierile pentru cumpărarea aţiunilor Oltchim, dintre Dan Diaconescu şi reprezentanţii OPSPI, vor fi reluate luni, la ora 9.00.

2 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-09-2012 - 21:00

Intr-o tara cu un P.M real, si nu o farsa DomDAN.DAN.ACHE era fie sub tratament in regim izolat, fie juca barbut cu farsorul nationale nr.1 (T.B). Dar noi avem doar un surogat de P.M ( victoras ,caciulita este cu multe numere peste masura !)

bhref 29-09-2012 - 22:11

PONTA HOTUL ………LA PUSCARIE CU EI TOTI…………..POPORUL ROMAN SA IASA IN STADA SA DAM JOS CU EI …..JOS CU TOATA CLASA POLITICA SI INFINTATA ALTA CLASA POLITICA .

Nu au ce mai cauta la putere clasa politica care a condus tara din 1989 si pana acum.

AM TRAIT IN MINCIUNA DE 22 DE ANI . CHIAR SUNTETI ORBI.
DIACONESCU ALA NU VORBESTE PROSTI .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS