Oltchim. Varujan spune că privatizarea e o farsă | Ziua Veche
Acasa BusinessEconomic Oltchim. Varujan spune că privatizarea e o farsă

Oltchim. Varujan spune că privatizarea e o farsă

scris de B.C.R
3 afisari

Senatorul liberal Varujan Vosganian, preşedinte al Comisiei economice, industrii şi servicii din Camera superioară a Parlamentului,  scrie, în ultima postare pe blogul personal, că privatizarea Oltchim, aşa cum s-a derulat, este o farsă; e cea mai tristă dovadă că România nu are o politică industrială şi că singurul mod în care înţelegem competitivitatea nu este dimensiunea ei economică, ci dimensiunea ei electorală.

Oltchim. Varujan spune că privatizarea e o farsă

”Am înţeles că, privatizându-se, Oltchim a trecut din proprietatea poporului în proprietatea poporului. Ce fel de privatizare o mai fi şi asta, mi-e greu să înţeleg. (…) Cum să privatizezi un combinat ca Oltchim cuiva care nu are nicio expertiză în domeniu şi doar ameninţă cu investitori misterioşi? Şi care susţine că va achita zecile de milioane de euro cu un fel de taxă pe telespectator? Cine poate crede că vreun investitor serios se asociază cu un proprietar care anunţă deja că va da acţiunile salariaţilor?’, scrie Varujan Vosganian. În opinia sa, “cu siguranţă că salariaţii nu vor înghiţi gluma asta şi vor continua să-şi ceară drepturile salariale”.
”Până la urmă, obligaţiile combinatului vor rămâne tot în sarcina Guvernului, în timp ce Dan Diaconescu va inventa tot felul de motive imaginare pentru a nu plăti banii şi pentru a se juca de-a telenovela până la alegeri. (…) Dacă mergi la alimentara, fiecare cârnat are preţul lui. (…) Oltchim nu este, însă, un cârnat. Nu poţi să-l dai oricui, numai pentru că zice că are bani să-l cumpere. Viitorul proprietar trebuie să aibă şi bani să plătească datoriile, să aibă priceperea să retehnologizeze combinatul, să dispună de o cotă de piaţă ca să poată vinde produsele, să aibă prestigiu pentru a atrage şi alte resurse financiare, prin bursă, de pildă’, susţine Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei.
Dan Diaconescu a fost declarat, vineri, adjudecatar al licitaţiei cu ofertă în plic pentru achiziţionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Râmnicu Vâlcea. Oferta depusă de Dan Diaconescu a înregistrat punctajul maxim, 100 de puncte, oferta fiind în valoare de 203.149.054,08 lei.

6 comentarii

digital 23-09-2012 - 14:57

dedeul împuțit ar trebui linșat din punct de vedere politic!
a făcut mult rău mediului politic prin jeghul de televiziune pe care o propagă!
acu vrea să joace roluri ,și în mediul economic!
hahaha!
ar trebui pus să justifice milioanele de euro pe care susține că le-a făcut din tembeliziunea aia nenorocită!

camelia 24-09-2012 - 04:01

DILEMA MARE in rindul prostilor Romaniei. Nici unul din acesti prosti, insa, nu spune ca e mai bine ca Oltchimul a ramas in Romania decit sa fie facut praf de o companie din Polonia, competitoarea Oltchimului. Astia suntem noi, romanii. Asa am fost in istorie. De aceea ne-au murit conducatorii patrioti fiind omoriti de catre noi sau de conspiratiile noastre cu dusmanii nostri. Ne plingem ca suntem saraci, ca nu avem nici un viitor, ca ne ducem de ripa, dar vine un patriot ca DD si incearca ceva si romanii, de fapt o parte din ei, adica prostimea, sar la gitul lui ca : de unde are banii. Acesti prosti sunt cei mai scirb osi romani, de fapt ei sunt antiromani, sunt acei romani care traiesc si sunt fericiti numai atunci cind moare capra altuia.

Te uiti la televiziuni si vezi numai scrumbii, numai fantome, numai trogloditi imputiti care mor de oftica ca nu se ridica la nivelul lui DD. Fac spume cu totii cind vad ca DD intra in forta in epopeea de salvarea nationala si vor sa-l distruga, sa-l omoare. Adcesti scirbosi de viermi antiromani sunt in stare sa accepte ca DD sa fie omorit dar sa nu apuce sa cistige stima nationala. Dupa ei, dupa acesti viermi antiromani, cel care ar trebui sa fie in fruntea Romaniei este nemernicul de Ponta, Crin, Basescu sau Tatoaica. Ardi-v-ar focu de scirbe ordinare ce sunteti. Nu ati mai ajunge ziua de miine, spurcaciunilor. Din cauza voastra se desfiinteaza tara asta. Huoooooo, arda-v-ar focu sa va arda de lipitori si scursori ce sunteti. Asa ati facut si cu Brincoveanu si cu Mihai Viteazu, si cu Petru rares si cu Vlad Tepes, huoooooooooooo, spurcaciunilor ce sunteti, n-ati mai ajunge sa vedeti lumina soarelui, nenorocitilor ce sunteti. Era mai bine daca ar fi cistigat Olticum, PCC-ul, care l-ar fi vindut la fiare vechi pt. 800 de milioane de euro dupa ce l-ar fi cumparat cu 4 milioane? V-a luat satana creierii, mai, flegmelor ce sunteti? Huoooooo, spurcatilor ce sunteti. Cine sunt, mah, modelele voastre ? Tatoaica? Vadim? Gutza? Huhu? Huoooooo, libadarcilor ce sunteti. Va maninca viermii in koor ca de unde are DD bani, ca pe cine il are in spate. O sa faceti spume pina cind o sa vi se scurga creierii pe caldarim, spurcatilor. In loc sa ne strinem in spatele lui DD si sa recuperam sentimentul patriotic, ne cacam in vietile noastre de spurcati ce suntem facindu-ne pres la spurcatii usl-ului si pdl-ului. Va meritati soarta, flegmelor de tbc ce sunteti.

XYZ 24-09-2012 - 10:20

@Camelia

Iata ca OMV nu a facut praf concurenta Petrobrazi (in ultimii 6 ani OMV a investit in Romania peste 7 mlrd euro, iar Romania produce mai multa benzina decat consuma). Si nici uzinele Dacia nu au fost inchise de concurenta de Franta a Grupului Renault.

P.S.
cati bani va investi papagalul Diaconescu?

US 24-09-2012 - 05:08

Ma agitatule, ai guitat p-aici pe forum de ne-am saturat cand cu referendumul, cand n-ai vrut ca Bashina sa dispara. Pe cine dreacu oi fi crezand ca pacalesti?
USL-ul, de fapt Ponta si Antonescu sint doi cacati tocmai pentru ca au cedat si au lasat javra sa se intoarca, eu pot sa spun asta, caci stiu cine e Basescu si ca trebuie eliminat cu orice chip, dar tu nu poti sa spui, pentru ca tu il voiai intors pe securist la Cotroceni.

camelia 24-09-2012 - 06:34

Mah, boule, daca esti troglodit, du-te dracului si leaga-ti un cataroi de git si arunca-te in lacul IOR, scirba imputita ce esti. Cu referendumul am spus-o clar ca de vina a fost usl-ul care a aranjat in asa fel ca Basescu sa ramina presedinte, animalule ce esti. Eu am sustinut faptul ca legea referendumul a fost facuta de usl, aprobata de usls, si … se dorea incalcata tot de usl. Boule, nu vezi cit de timpit esti? Il doream eu intors la Cotroceni asa cum il doream intors la Kremlin pe Stalin. Du-te dracului de cretin si bea cucuta sa te linistesti pe vecie, spurcaciune imputita ce esti.

Huhu Ciu 24-09-2012 - 07:41

Si copii stiu ca DD e sluga lui Basescu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult