Acasa BusinessEconomic ONT Carpaţi intră în faliment. Ce se va întâmpla cu JW Marriott?

ONT Carpaţi intră în faliment. Ce se va întâmpla cu JW Marriott?

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Firma hotelieră ONT Carpaţi (ONZV), care deţine 35% din acţiunile companiei companiei de administrare a JW Marriott din Bucureşti a anunţat intrarea în faliment.

ONT Carpaţi intră în faliment. Probleme pentru JW Marriott (foto:businessedu.ro)

Acţionarii firmei ONT Carpaţi au aprobat intrarea în faliment, aceasta având o datorie de 5 milioane euro către acţionarul majoritar, Bank of Cyprus, instituţia de credit care deţine 93,82% din acţiunile ONT Carpaţi prin intermediul Gosman Properties. Conform mediafax, pe ordinea de zi a AGA figura o propunere de majorare a capitalului social cu 8,2 milioane lei, banii fiind necesari pentru „remedierea situaţiei societăţii până în octombrie 2013”, însă aceasta a fost respinsă.

Anul trecut, ONT Carpaţi a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu 12%, la 10,2 milioane lei, şi pierderi de 46,2 milioane lei. Pierderile au fost determinate de „deprecierea referitoare la creanţa imobilizată datorată de SCHG (Societatea Companiilor Hoteliere Grand, care deţine hotelul Marriott – n.r.)”, deprecierea fiind de 59,5 milioane lei, potrivit raportului anual al companiei. În afară de hotelul de 5 stele din Bucureşti JW Mariott, compania ONT Carpaţi mai deţine hotelul de patru stele New Montana din Sinaia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult