Acasa BusinessEconomic Ordonanţa 50 se dezbate la Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor

Ordonanţa 50 se dezbate la Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor

scris de Ziua Veche
5 afisari

Contractele de credite nu pot fi încheiate/semnate în afara punctelor de lucru organizate în acest scop în condiţiile legii, au decis, miercuri, deputaţii din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, care dezbat OUG 50/2010 privind contractele de credite pentru consumatori, informează Agerpres.

Acest amendament a fost adus art. 79 din OUG 50/2010, amendament care a fost discutat şi într-una dintre şedinţele de săptămâna trecută, însă nu a fost supus votului.

Deputaţii au epuizat săptămâna trecută toate articolele din ordonanţă şi toate amendamentele, însă au rămas în discuţie chestiunile esenţiale, cea legată de competenţa pe care Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) să o aibă în ceea ce priveşte activitatea bancară, mai exact dreptul ANPC de a ridica licenţele de creditare, precum şi cea legată de aplicabilitatea OUG 50/2010 la cele opt milioane de contracte de credite aflate în derulare.

Acest din urmă punct face obiectul unui amendament al PDL adus articolului 95 din OUG 50/2010, potrivit căruia prevederile actului normativ se vor aplica doar creditelor noi, nu şi stocului de credite. Acest amendament a creat discuţii în şedinţele comisiei, întrucât PSD şi PNL nu sunt de acord cu el, iar în ceea ce-i priveşte pe partenerii de guvernare ai PDL, respectiv reprezentanţii din comisie ai UDMR şi Minorităţilor, „nu şi-au însuşit poziţia PDL”, în opinia lui Viorel Ştefan. De aceea, potrivit acestuia, la ultima şedinţă a comisiei, de joi, 9 decembrie, aceştia au lipsit, iar comisia nu a avut cvorum pentru a putea da votul final pe această ordonanţă.

OUG 50/2010 a fost adoptată în Senat în forma guvernului, fără amendamente, acum fiind în dezbatere la Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, care este cameră decizională.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult