Acasa BusinessEconomic OTE nu cumpără restul de acţiuni la Romtelecom

OTE nu cumpără restul de acţiuni la Romtelecom

scris de D.S.S.
2 afisari

Compania grecească OTE, care deţine o participaţie de 54,01% la operatorul de telefonie Romtelecom, nu va cumpăra restul de acţiuni ale companiei.

Romtelecom-OTE-Cosmote

Acesta este răspunsul pe care oficialii OTE l-au dat autorităţilor române. Criza economică din regiune şi din Grecia este primul pe lista motivelor care au determinat refuzul, potrivit unui comunicat al Ministerului Comunicaţiilor.

Grupul elen OTE nu a făcut o ofertă de preluare a acţiunilor statului de la Romtelecom şi a propus, în schimb, demararea imediată a fuziunii companiei de telefonie fixă cu cealaltă companie deţinută de grup în România, operatorul de telefonie mobilă Cosmote, a anunţat Ministerul Comunicaţiilor. 

Ca urmare a întâlnirii din data de 18 mai 2011 între oficialii MCSI şi reprezentanţii OTE şi vânzarea acţiunilor Romtelecom deţinutute de statul român. Grupul OTE precizează că în prezent nu poate înainta o ofertă pentru acţiunile Romtelecom, din motive ce ţin de continuarea crizei economice din regiune şi din Grecia şi de actuala strategie financiară a companiei OTE de a reduce expunerea sa la datorii. Totuşi, dacă circumstanţele se schimbă grpul OTE ar putea să-şi reconsidere poziţia„, precizează comunicatul MCSI.

De asemenea, reprezentanţii OTE consideră că viitorul companiilor telecom este dictat de dezvoltarea tehnologiei şi de evoluţia nevoilor şi cererilor consumatorilor. În acest context, propun demararea imediată a operaţiunilor de fuzionare a celor două companii din România: Romtelecom şi Cosmote. În scrisoarea înaintată, grupul OTE menţionează că, dacă Guvernul României doreşte să-şi monetizeze acţiunile parţial sau integral prin listare la bursă, va transmite instrucţiunile potrivite managementului Romtelecom pentru a asista ministerul în acest proces, conform prevederilor din Acordul Acţionarilor„.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult