Acasa BusinessEconomic OUG 50 nu se aplică creditelor în derulare

OUG 50 nu se aplică creditelor în derulare

scris de C.P.
1 afisari

Comisia de Buget-Finanţe a elaborat, miercuri, un raport suplimentar la OUG 50, stabilind că Ordonanţa nu se aplică contractelor în derulare, cu excepţia comisioanelor de rambursare anticipată, care rămân zero, că refinanţarea se negociază şi că CAR-urile nu intră sub incidenţa actului.

Vicepreşedintele Comisiei de Buget-Finanţe, deputatul PDL Adrian Niţu, cel care a condus lucrările comisiei în absenţa deputaţilor din opoziţie, a precizat, potrivit Mediafax, că în Raport a fost modificată prevederea referitoare la obligativitatea băncii de a refinanţa, fără costuri, creditele, stabilindu-se ca banca să poată refinanţa un credit, în urma analizei clientului, negociind posibilităţile de refinanţare.

Niţu a mai spus că CAR-urile nu intră sub incidenţa OUG 50, fiind instituţii financiare nebancare, dar a precizat că, totuuşi, vor exista „mici prevederi”, ca „pentru orice instituţie financiară nebancară”.

Niţu a mai spus că nu a fost vorba de declanşarea procedurii de infringement în cazul OUG 50, ci de o atenţionare suplimentară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult