Acasa BusinessEconomic Pa, ajutoarelor de stat din Agricultura!

Pa, ajutoarelor de stat din Agricultura!

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Continuarea ajutoarelor de stat din agricultura si in anul 2010 – una dintre revendicarile agricultorilor – nu va putea fi solutionata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a anuntat ministrul de resort, Mihail Dumitru.


„Inca nu am primit lista cu revendicarile agricultorilor, dar, din ceea ce am vazut in comunicatele de presa, unele dintre ele pot fi rezolvate prin accelerarea unor decizii pe subventii, altele putem sa le mai discutam, dar pentru unele nu cred ca vom gasi o solutie imediata, respectiv pentru continuarea ajutoarelor de stat si in 2010”, a precizat Dumitru, citat de Agerpres. Acesta a precizat ca MADR poate face acest demers la Comisia Europeana, dar este convins ca Romania nu va primi un raspuns pozitiv.
MADR se va implica, insa, in adoptarea rapida a actelor normative pentru reducerea accizei la motorina sau pentru acordarea de subventii pe bunastare la porc si pasare.
Circa 400 de agricultori membrii ai Federatiei ‘Agrostar’ au anuntat ca vor protesta marti, timp de doua ore si jumatate, in fata Ministerelor Agriculturii si Finantelor Publice, pentru plata subventiilor restante pe anul 2009 si reducerea cu 50% a pretului motorinei la pompa folosita in agricultura.
De asemenea, agricultorii cer reducerea TVA pentru produsele agricole la 5% precum si obtinerea unei derogari de la Comisia Europeana pentru mentinerea ajutoarelor de stat si in 2010, avand in vedere ca nici pana acum legislatia privind noile forme de sprijin financiar nu a fost aprobata de Guvern si de catre Comisia Europeana. Agrostar mai cere MADR notificarea de urgenta a ajutorului de minimi de pana la 15.000 de euro, pentru sectorul legume-fructe, conform recomandarilor Comisiei Europene pentru anul 2010.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult