Acasa BusinessEconomic Parlamentul României, transformat în cramă moldovenească

Parlamentul României, transformat în cramă moldovenească

scris de M.A.
21 afisari

Parlamentul României, transformat în cramă moldovenească. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că în 30 de zile va fi organizată la Parlament o expoziţie de vinuri din Republica Moldova, astfel încât România să dea un semnal de solidaritate.

Parlamentul României, transformat în cramă moldovenească

Parlamentul României, transformat în cramă moldovenească

„Am convenit ca împreună cu ambasadorul, cu secretarul general, în 30 de zile să facă o expoziţie de vinuri la Parlament, astfel încât toţi cei care sunt distribuitorii marilor lanţuri de supermarketuri să poată să vadă şi să susţină, să dăm un semnal că România este solidară cu Republica Moldova„, a precizat Zgonea, întrebat despre problema Republicii Moldova legată de exportul de vinuri în Rusia şi cum poate România să ajute, transmite Mediafax.

Preşedintele Parlamentului moldovean Igor Corman a precizat că această problemă a Republicii Moldova urmează să fie soluţionată la Chişinău în cadrul unui dialog cu Federaţia Rusă, că există suficiente mecanisme pentru găsirea unor soluţii şi că România poate să dea semnale de solidaritate. „Această problemă urmează să o soluţionăm la Chişinău în cadrul unui dialog cu Federaţia Rusă, există anumite probleme, dar avem suficiente mecanisme în cadrul unor consultări să găsim soluţii, să nu avem astfel de probleme privind accesul vinurilor din Republica Moldova pe piaţa Federaţiei Ruse. Cu ce ar putea să ne ajute colegii români? Noi suntem interesaţi să sprijinim producătorii noştri, ori România este membru al UE şi toate posibilităţile trebuie să le folosim. În acest fel de situaţii când există probleme, astfel de semnale de solidaritate sunt binevenite”, a spus Corman.

Serviciul rus pentru Protecţia Consumatorilor a interzis, începând cu 10 septembrie, importurile de vinuri din Republica Moldova, invocând „calitatea nesatisfăcătoare” a producţiei de alcool.

Igor Corman, întâlnire cu Crin Antonescu

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a avut luni o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, în cadrul căreia a fost reiterată buna colaborare bilaterală între cele două ţări, cu precădere la nivel parlamentar, transmite Agerpres.

„Vă urez bun venit şi la Senatul României, după întâlnirea pe care aţi avut-o cu colegii noştri din Camera Deputaţilor. Parlamentul României, cum ştiţi, are o structură bicamerală. Este o mare plăcere să ne întâlnim cu dvs. având în vedere că din toată gama de forme de colaborare şi de dialog politic între România şi Republica Moldova, fără îndoială, colaborarea parlamentară reprezintă o dimensiune esenţială şi cred că în acest sens, în decursul anilor, s-a făcut foarte mult… nu că nu am mai avea lucruri de făcut fiindcă întotdeauna mai sunt lucruri de făcut”, a spus Antonescu.

Crin Antonescu a întărit totodată interesul pe care autorităţile române îl manifestă legat de relaţia cu Republica Moldova, apreciind că există în acest sens un consens „categoric” al forţelor de pe scena politică din România.

„Beneficiind de un consens categoric al forţelor politice din România în ceea ce priveşte atitudinea, deschiderea, interesul faţă de colaborarea cu totul specială dintre ţara noastră şi Republica Moldova, dar şi de parteneriatul şi dialogul permanent pe toate problemele majore, fiecare întâlnire a noastră, că e la Bucureşti, că e la Chişinău, este foarte importantă”, a adăugat preşedintele Senatului României.

La rândul său, Igor Corman a subliniat că agenda europeană a Republicii Moldova reprezintă o prioritate pentru coaliţia de guvernare care vede posibilă semnarea, într-un viitor apropiat, a unui Acord de asociere a Republicii la Uniunea Europeană.

„Acordăm şi noi o atenţie deosebită relaţiilor cu România şi la nivel bilateral, dar mai ales în contextul agendei europene, care reprezintă o prioritate la Chişinău pentru coaliţia de guvernare. Suntem acum într-o fază foarte importantă pentru destinul Republicii Moldova şi mă refer aici şi la Summitul Parteneriatului Estic care va avea loc în curând, dar şi la perioada care va urma după acest Summit fiindcă avem încrederea că vom semna un Acord de asociere cu UE care include şi zonă de comerţ liber, ceea ce va ancora Republica Moldova în spaţiul european”, a spus Corman.

Acesta a ţinut să precizeze că, în paralel, autorităţile moldovene depun eforturi în vederea eliminării regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni în spaţiul european.

„Apreciem foarte mult în acest context sprijinul constant pe care îl primim din partea României. La nivel interparlamentar noi avem deja o colaborare bună. Am semnat şi un Protocol de colaborare şi de parteneriat în anul 2010, iar pe baza acestuia a fost creată şi Comisia comună pentru integrare europeană. Apreciem deschiderea din partea României. Există această încărcătură pozitivă emoţională, această disponibilitate de a ne ajuta”, a mai adăugat oficialul din Republica Moldova.

5 comentarii

IngerAlbastru 01-10-2013 - 02:28

A fost si pan-acum dar si han insa nu s-a vorbit cu gura mare despre 🙂

Ca doar n-o sa traim cat lumea … vorba lui Gica Petrescu!!!

IngerAlbastru 01-10-2013 - 03:10

Toamna e sezonul cramelor … vinisor nou si must dulce, nuci verzi si pastrama de capra sau de pizdulice de vaca afumata pe gratar si lautarul cu arcusul la ureche …
he-hei ce de vremuri luxoase traim!!! Tot asa sa tina pana-n Craciun!!!

zweistein 01-10-2013 - 05:43

Sa stii ca am vorbit cu toti ingerii de toate culorile, inclusiv cu Ingerul Transparent, Ingerul Curcubeu, si Ingerul Pătrăţele, si toti au zis ca nu erai asa de guraliv pana sa fugi din Rai.

Dar, au zis ca aceasta este normal, e ca si concediul la oameni, pana la urma iti pui penele in ordine si te intorci la zburarile ingeresti de zi cu zi, ca tot ingerul.

Da cica sa tin un ochi pe tine, nu cumva sa inceapa sa-ti pâlpâie cerculetul, caci in acest caz incep sa-ti miroasa penele de pe picioare, si sa te dau iute cu praf de drac pe crestetul capului, nu mult ci numai cat prinzi intre degete sa pui sare in supa.

IngerAlbastru 01-10-2013 - 09:16

Ai grija le exprimare ca nu numai picioarele-ti put, ci tot corpul si sufletul.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-10-2013 - 13:08

Huo , kothreantzo , huo !

Ce exprimari sant astea de la o ….doamna din Phoenix Arizona !
Dai cu FIRMA de pamant, astia depeacilea nu cunosc trecutul tau,
Glorios, dealtminteri!! Luptas’h bree! in toate Parkingurile din San-Diego California …

Pofffa bee, venn granczlis !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult