Acasa BusinessEconomic UPDATE. Pasajul Basarab va fi deschis duminică traficului auto

UPDATE. Pasajul Basarab va fi deschis duminică traficului auto

scris de Cristian Vultureanu
3 afisari

UPDATE, duminică 12,40. Pasajul Basarab a fost deschis traficului auto, duminică, la ora 6.00. Primele maşini au traversat podul, pe care vor circula și tramvaiele liniei 34.

Traficul pe Pasajul Basarab este monitorizat video la cele două capete. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a mers duminica, la ora 11.00, la centrul de monitorizare a traficului din Șoseaua Olteniței, pentru a vedea cum se circulă pe Pasajul Basarab.

————————–

Pasajul Basarab din Capitală a fost deschis sâmbătă pentru pietoni cu „Parada de Vară a Bucureştilor”, urmând ca de duminică de la ora 06.00 să poată circula şi maşinile.  Deschiderea a fost marcată şi de o dispută între Inspectoratul de stat în construcţii şi primărie.

pasaj_basarab_deschis_traficului

foto: Agerpres

La paradă au defilat motociclişti, maşini retro şi tunate, reprezentanţi ai minorităţilor şi ai constructorului, ai Poliţiei Rutiere, ai Pompierilor, ai Poliţiei Locale şi ai Jandarmeriei, precum şi Ansamblurile Ciuleandra, Doina Dunării, Mugurel de Prahova.

Pasajul Basarab face legătura rutieră şi de tramvai între Bulevardul Nicolae Titulescu – Şoseaua Orhideelor – Podul Grozăveşti – Bulevardul Vasile Milea (pentru circulaţia tramvaielor), respectiv Şoseaua Grozăveşti.

Accesul pietonilor se face numai din rampele de pe Şoseaua Nicolae Titulescu şi Bulevardul Vasile Milea şi va fi permis numai pe sensul dinspre Şoseaua Nicolae Titulescu spre Bulevardul Vasile Milea.

Pasajul suprateran Basarab este cel mai lung pasaj rutier din Bucureşti, are o lungime de 1,9 kilometri, reuneşte trei linii de tramvai pe pod şi trei sub pod.

Primarul general al Bucureştiului a declarat, în legătură cu afirmaţiile reprezentanţilor Inspectoratul de Stat în Construcţii potrivit cărora Pasajul Basarab nu poate fi pus în funcţiune pentru că nu s-a făcut recepţia finală, că aceştia trebuie să citească mai bine legea şi că „toată viaţa au pus piciorul pe frână să nu se termine nimic”.

Primăria Capitalei a precizat, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că Pasajul Basarab a fost supus tuturor testelor prevăzute de legislaţia în vigoare, rezultatele acestora confirmând siguranţa şi stabilitatea acestuia în cele mai dificile condiţii de exploatare.

„În acest moment, Pasajul Basarab este 100% sigur pentru punerea în exploatare”, arată Primăria Capitalei, citată de RRA.

1 comentariu

tanase marian 19-06-2011 - 12:11

excelentele voastre raman asadar uimit de ,,lipsurile an educatie ale domnului primar asadar a andraznit saancalce o regula de baza a marelui tarot divin,,…..nu glumesc eu am o educatie solida asupra subiectului,,.astfel ieri a deschis oficial pasajul,,………….este eceea dataconsumata deja o zi fara de nimic spiritul potrivit marelui tarot divinn,,sa nu ancercati macar sa ignorati aceasta,,.astfel sa studiem pret de cateva sewcunde caderea lui ceausescu,,.cumparativa o carte de descriere a tarotului divin si cercetati data de 16 decembrie cu imagistica respectiva api data de 22 decembrie cu aceasi imagistica,,.asadar totul se roteste an jurul acestui subiect totul anaceasta lume divina se raporteaza la cifre sa antelegeti bine asata ansusi autoritatile dinstatele demne ale lumii u si programeaza nimic fara de a prelua acest studiu,,.aceasta realizare de doi lei a acestui doctoras fara de valoare an lumea medicinei chiar va ajunge an exitus la primul seism,,.nihil sine deo,,………….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult