Acasa BusinessEconomic Patriciu aşează România pe urmele Greciei

Patriciu aşează România pe urmele Greciei

scris de P.C.R.
1 afisari

Dinu Patriciu a declarat vineri seara la Realitatea TV că România calcă pe urmele Greciei.

dinu-patriciu

foto: Realitatea TV

„Ne-am aşezat exact pe acel drum pe care s-a aşezat Grecia în ultimii ani. Eu sunt un optimist, să ştiţi, eu cred că soluţii există, dar ele trebuie bazate pe viziune coerentă”, a spus Dinu Patriciu.

Euro nu va cădea. Dacă miniştrii de finanţe europeni vor hotărî să finanţeze în continuare Grecia, e rău. În timp, se vor crea aceleaşi probleme în Portugalia, în Spania şi în multe alte locuri. Dacă nu o finanţează, euro se termină brusc şi ţările vor reveni la moneda naţională”, a mai spus Patriciu.

Omul de afaceri a preconizat că „Lumea se afla în pragul unei noi crize, care are trei principale motive: datoria externă fabuloasă şi deficitul bugetar al SUA, criza datoriilor suverane în Europa, care s-a acutizat, şi deficientele structurale ale economiei chineze – un balon imobiliar şi tensiuni colosale.

În China se întamplă ce se întampla în România lui Nea Nicu în anii ’80 – o moneda falsă şi un stat care finanţează energia”.

România are atuuri extraordinare, dar clasa politică românească nu ştie sa ia măsurile necesare. E vorba de viziune. Austeritatea impusă de un model care s-a dovedit neviabil, al FMI-ului, aplicat şcolăreşte în România, înseamna suferinţă. Dar, o reformă reală înseamnă creştere rapidă”, şi-a justificat Patriciu optimismul.

El a precizat că nu ar accepta funcţia de prim-ministru, dacă i s-ar propune.

5 comentarii

pkly 18-06-2011 - 14:40

UNDE O SA AJUNGEM ? Datoria tarii soptita de BNR era la finele lui 2010 de 92 de miliarde de euro ! In primele luni din acest an Guvernu’ care este s-a mai imprumutat de la banci vreo 30 miliarde de lei(cam 7 miliarde de euro),iar un secretar de la finante se lauda cu un alt imprumut de pe piata Londrei(eurobonduri) de 1,5 miliarde de euro,cu o dobanda de 5% anual…BNR-ul a trimis la produs peste mari si tari rezerva de aur a tarii(constituita din lingouri si depozitata in beciurile lor)ca sa,,gajeze”imprumuturile foarte toxice ale altora ! Nimeni nu spune cat de mare trebuie sa fie musuroiul de valuta de la BNR de ne-am imprumutat de fazani ce suntem ca sa platim dobanda la altii…

Ciu Huhu 18-06-2011 - 16:58

Vezi editorialul lui Nistorescu din Cotidianul.ro ”Patriciu agent de Cotroceni”, e rusinos, Patriciu a devenit servitorul credincios al lui Basescu!
Rusineee Patriciu, ESTI UN LAS, huuuuooooo!

Ciu Huhu 20-06-2011 - 10:49

Patriciule degeaba ai bani multi daca nu ai caracter, suflet si esti las pupincurist al lui Basescu!
Cu ce te are la mina Basescu?

bla-bla 19-06-2011 - 13:05

trancaneala, tipica, tuciuriului „don costake”, mai nou, slugoi beshenistic de frica puscariei de care NU VA SCAPA ! Rushine, dinu paturiciu !

ROU.RO 20-06-2011 - 14:15

Un articol care intareste ideea ca in Romania orice este posibil. Asteptam cuminti urmatoarea criza.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult