Acasa BusinessEconomic Patronatele se plang de o lege care ar avantaja firmele de paza

Patronatele se plang de o lege care ar avantaja firmele de paza

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Prevederile Legii 40/2010 pentru modificarea Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor si protectia persoanelor incarca in mod nejustificat factura agentilor economici, obligandu-i la plata unor sume imense pentru paza si protectie, atentioneaza, intr-un comunicat de presa, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania.

Legea este avantajoasa pentru „segmentul redus al firmelor de paza si protectie pentru care vine ca o mana cereasca. In schimb, societatile comerciale sunt amenintate cu falimentul prin crestere cheltuielilor cu paza si protectie, iar legea ar putea duce la inchiderea multor societati care nu vor putea suporta cheltuielile suplimentare la care le obliga aceasta prevedere legislativa”, se mai arata in comunicat.

Astfel, au fost eliminate din lege prevederile care dadeau posibilitatea agentilor economici de a asigura masuri de paza si securitate la un nivel minim sau in regie proprie, asadar mai ieftin. In consecinta, legea impovareaza societatile comerciale si asa apasate de criza cu cheltuieli suplimentare obligatorii pentru paza si protectie. Ca si cum cresterea TVA si scaderea comenzilor nu ar fi fost indeajuns, statul ii obliga pe agentii economici sa efectueze paza transporturilor de bunuri sau valori in baza unui plan de transport avizat de politie, proces extrem de laborios si costisitor, dar nejustificat in multe dintre cazuri, se plang patronatele.

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania solicita Guvernului includerea specialistilor din cadrul organizatiei in grupul de lucru care elaboreaza normele metodologice de aplicare a Legii 333/2003 in urma modificarilor aduse de Legea 40/2010 pentru a identifica nivelul optim al masurilor de paza si protectie in corelatie cu specificul si riscurile aferente fiecarui tip de activitate economica si, implicit, pentru a diminua costurile impuse societatilor comerciale.

0 comentariu

cercetas 21-10-2010 - 17:43

adica nu era Constitutie?
Toti rusii sunt vinovati!
Aleluia!

Rasputin 22-10-2010 - 17:13

…dar ruşii dece nu au închis aeroportul din cauza condiţiilor proaste de vizibilitate?
Nici-un pilot nu încearcă să aterizeze pe un aeroport închis, fără aprobare specială.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult