Acasa BusinessEconomic Patronatele sunt de acord cu scrisoarea de intentie cu FMI

Patronatele sunt de acord cu scrisoarea de intentie cu FMI

scris de Ziua Veche
5 afisari

Liderii patronatelor au anuntat, in urma intalnirii cu reprezentantii Guvernului, ca sustin scrisoarea de intentie cu FMI, dupa ce au negociat o serie de modificari. Niciuna dintre acestea nu se refera insa la reducerea pensiilor si salariilor, masuri pe care patronatele le considera de preferat variantei de marire a taxelor.


„Am hotarat sa sustinem scrisoarea de intentie catre FMI bazata pe cei doi piloni de forta, reducerea salariilor si pensiilor, in conditiile in care alternativa de crestere a taxelor ar fi condus Romania in colaps iar incepand din noiembrie nu am mai fi putut plati salariile si pensiile”, a explicat Dan Matei Agathon, reprezentantul Confederatiei Patronale din Industria Romaniei (CONPIROM), potrivit Ziare.com.

Printre cele sapte masuri propuse de patronate si acceptate de Guvern se numara rezolvarea problemelor asociate economiei subterane dar si mentinerea unei masuri prin care angajatii din IT sunt scutiti de la plata impozitului pe venit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult