Acasa BusinessEconomic Pe 24 septembrie FMI ne examineaza din nou

Pe 24 septembrie FMI ne examineaza din nou

scris de Ziua Veche
4 afisari

Boardul Fondului Monetar International va discuta pe 24 septembrie rezultatele celei de-a cincea misiuni de evaluare a performantelor economice ale Romaniei, in conformitate cu Acordul Stand-By, au declarat surse contactate de Agerpres.
Daca Boardul FMI va aproba raportul, Romania va putea primi cea de-a şasea tranşa, in valoare de peste 900 de milioane de euro (769 milioane DST), din imprumutul de 12,9 miliarde de euro acordat de FMI. Pana in prezent, Romania a primit aproape 10,7 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la Uniunea Europeana şi 300 de milioane de euro de la Banca Mondiala.

In conformitate cu intelegerile de la Bucureşti, unde in perioada 26 iulie – 4 august s-a aflat o misiune de evaluare condusa de Jeffrey Franks, deficitul bugetar pe 2010 a fost mentinut la 6,8 la suta, ceea ce, in conditiile revizuirii cu -1,9 la suta a previziunii privind reducerea PIB, a impus creşterea TVA cu cinci puncte procentuale, pana la 24 la suta, reducerea cu 25 la suta a salariilor angajatilor din sectorul public şi diminuarea pensiilor speciale, urmand ca personalul bugetar sa fie redus substantial.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS