Acasa BusinessEconomic Pedelistii reduc TVA pentru renovarea cladirilor

Pedelistii reduc TVA pentru renovarea cladirilor

scris de Ziua Veche
16 Afisari

.PDL are sapte propuneri care sa fie incluse in pachetul de masuri pentru care Guvernul urmeaza sa-si asume raspunderea in Parlament, a declarat vineri pentru Mediafax Sulfina Barbu, mentionand scutirea de impozit pe profit pentru investitorii nou infiintati care investesc un milion de euro.


Potrivit Sulfinei Barbu, propunerile PDL au fost discutate vineri si acceptate de Ministerul de Finante si urmeaza sa fie analizate de Guvern in sedinta de duminica. „Aceste propuneri vor fi analizate de Guvern in sedinta de duminica si ce se poate se va introduce in pachetul de masuri si ce nu, vom face proiect de lege sau ordonanta de urgenta”, a precizat deputatul PDL.  

Ea a precizat ca amendamentele parlamentarilor PDL vizeaza majorarea de la 50% la 80% a cotei din dividendele intreprinderilor de stat care se varsa la buget, deducerea fiscala pe baza de bon fiscal a unui procent de 10% din TVA pentru lucrarile de renovare modernizare a locuintelor si cladirilor, scutirea de impozit pe profit, pe o perioada de cinci ani, pentru companiile nou infiintate care investesc un milion de euro si creeaza noi locuri de munca. 

„PDL mai propune ca prin Codul de procedura fiscala sa se faca direct compensarea obligatiilor, adica de exemplu, daca o firma are de platit CAS, dar are de primit TVA, sa se compenseze. Acest lucru va debloca mediul de afaceri”, a explicat Barbu. Ea a aratat ca o alta propunere prevede ca solicitarile de amanare la plata a obligatiilor fiscale sa poata fi depuse pana pe 30 iunie 2011. „Mai propunem ca nivelul dobanzii de intarziere sa fie de 0,04% si nu de 0,05%, cat este acum, pentru fiecare zi de intarziere. Cu aceste masuri Ministerul de Finante a fost de acord”, a precizat Sulfina Barbu. Un alt amenadament se refera la corelarea articolului 116 (compensarea creantelor cu datoriile – n.r) si a articolului 120 (majorarile de intarziere la plata obligatiilor bugetare – n.r) din Codul de procedura fiscala si abrogarea articolului 122 (majorarile de intrziere in cazul compensarii – n.r.), a adaugat Barbu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS