Acasa BusinessEconomic Penalităţi de 10-25% pentru firmele care declară venituri mai mici

Penalităţi de 10-25% pentru firmele care declară venituri mai mici

scris de C.S.
2 afisari

Firmele care declară venituri mai mici cu până la 10% decât valoarea reală vor fi penalizate cu 10% din diferenţa nedeclarată, iar cele care anunţă venituri mai mici cu peste 10% decât valoarea reală vor fi penalizate cu 25% din diferenţă.

Noi amenzi pentru firmele care declară venituri nereale.

Sistemul va fi introdus de Guvern ca parte a unui set de măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale.

„Prin noul sistem, firmele care declară administraţiei fiscale un anumit venit care se dovedeşte însă a fi cu până la 10% mai mic decât valoarea reală vor fi penalizate cu 10% din diferenţă, iar cele care declară venituri mai mici cu peste 10% comparativ cu suma reală vor fi penalizate cu 25% din diferenţa nedeclarată”, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Premierul Victor Ponta a anunţat anterior că Guvernul va aproba, probabil săptămâna viitoare, un pachet de măsuri referitoare inclusiv la modificarea sistemului de penalităţi la plata datoriilor bugetare.

10 comentarii

ValVerde 29-01-2014 - 16:35

Si puscarie ?
Nu se duce nimeni la mititica ?

Asta e fals in declaratii si furt calificat !!!

salut 29-01-2014 - 17:23

In lumea ta mica din jurul rulotei cu chilotii atarnati la soare, asa o fi: toate sunt „fals in declaratii si furt calificat”. Un chilot, doi chiloti… Usoar de contabilizat.

In lumea reala, firmele, contabilii si autoritatile nu interpreteaza identic prevederile actelor normative si pot aparea – oricata buna credinta ar avea firmele – diferente intre calculele contabililor de firma si cele ale contabililor guvernamentali. Aici incepe contradictia, dar numai mintile mici, basiste, slugarnice, pot gasiaici DE LA BUN INCEPUT „fals in declaratii si furt calificat”.

Dar tu freaca si zi invers decat ce zic eu, ca d’aia esti aici !

ValVerde 29-01-2014 - 17:47

Ce sa zici si tu…copitatule…!

Iti explic eu, mai lighioana, desi nu cred ca ai sa intelegi.

Practic toate tarile, si aici includ Romania, au un set de reguli si legi privitoare la activitatea de contabilitate si finante.

In Romania ele se cheama RAS (Romanian Accounting Standards)
Mai exista IFRS, care sunt standardele de contabilitate internationale, care functioneaza in majoritatea tarilor europene..
(In US e GAAP)

OMFP 3055/2009 stabileste ca in Romania vor prevela standardele europene.

Deci mai muratura, regulile si standardele de contabiliate exista si sunt clare. Nu ai loc de „mai pune tu, mai dau eu”

Discrepantele de care vorbesti, daca exista, ar trebui sa fie minime.
De aia se incep penalitatile de la diferente mai mari de 10%, ca sa absoarba marginea de eroare intre contabilii firmei si cei ai fiscului.

Practic, functioneaza asa: fiscul vine si determina ca ai declarat cu >10% mai putin decit le da lor la calcul.
Te arde.
Crezi ca ai dreptate?
Dai fiscul in judecata si dovedesti ca e asa. Dupa care ceri si daune.

Dar daca se constata ca diferenta vine din calcul premeditat, din rea intentie, cineva trebuie sa se duca la mititica, pentru ca asta e furt calificat, mai animalule !

urbos 29-01-2014 - 17:54

Ba labagiule, altfel „de dreapta”, tu stii ce-i ala furt? In mintea ta de comunist troglodit ala e furt. Adica firma isi fura din propriul venit, este?
Ma labagiu comunist, firma produce, statul nu produce. Daca poate fi un hot in relatia asta, ala nu poate fi decat statul.

ValVerde 30-01-2014 - 02:33

Ba tu nu esti sanatos la devla.
Unde spun ca tine ma cretinule?

Tu spui ca diferentele de contabilitate intre fiscalie si firme explica discrepanta si dai sa se inteleaga ca nu ar trebui penalizati.
Eu spun ca legile sunt clare si daca exista vreo diferenta aceasta e nesemnificativa si este absorbita de cei 10% dupa care incep penalizarile.

Astea sunt penalizeri banesti, vezi articolul.
Eu spun ca declaratiile facute cu rea intentie, in cunostinta de cauza si care sunt mincinoase SUNT FURT CALIFICAT, boule !

Indiferent daca va place sau nu, chiar si tu, un animal, si limbricul isteric, care mai are de evoluat pina la animal, traiti intr-o societate organizata ca stat. Cu cheltuieli si cu bugete, statul ala.
Primiti si beneficii de la stat.

Acum, statul trebuie sa aiba un venit. Mare parte vine din plata taxelor, de catre cotribuabili.

Cind tu minti in declaratia de venituri, suma pe care o platesti in taxe e mai mica. Statul are de indeplinit obligatiile lui. Asa ca suma, care din cauza ca esti un hot, nu o platesti tu, statul o colecteaza de la altii, eventual prin noi taxe.

Asa ca da, cind minti in declaratia de venituri comiti UN FURT CALIFICAT, imbecil.

Furi de la cetatenii care in mod injust platesc partea ta, idiotule !!!!

salut 30-01-2014 - 02:48

„Tu spui ca diferentele de contabilitate intre fiscalie si firme explica discrepanta si dai sa se inteleaga ca nu ar trebui penalizati.”

=====================

Asta intelegi tu, mai proasto; eu am-am referit cu subiect si predicat la imbecilitatea ta cu „fals in declaratii” si „furt calificat”.

Da’ esti prea proasta si prea repezita ca sa-ti freci lindicu’ si sa emiti judecati cu el ca sa intelegi ce spune omul.

Chiar si acum, dupa ce ti-am explicat a doua oara (si ultima, ca n-am timp pentru vaci imbecile!) o ca continui cu tampenia asta ca eu as fi sustinut „ca nu ar trebui penalizati”. Asa iti spune lindicu’, sa nu taci nici macar pusa in fata propriilor tale prostii, spuse cu cateva minute mai devreme.

Imbecilo, iti repet, „penalizarea” fiscala e una, „pedeapsa penala” e cu totul altceva. Pricepi macar lucrul asta simplu?

UnUL 29-01-2014 - 17:45

Domnule ValVerde, nu te pune cu expertul financiar Salaud, el le știe pe toate !

salut 30-01-2014 - 01:17

Mai sluga, tu ai inteles despre ce se vorbeste?

ValVerde 30-01-2014 - 02:58

Boule,

Aveam dreptate ca nu ai sa intelegi.

Daca legile sunt clare, discrepantele mai mari de 10% nu mai sunt simple erori oneste, ci declaratii false si furt calificat. Deci e loc de contemplat un proces penal.
Nu-ti penetreaza craniul, nu e asa ?

Tu amaritule, spui ca din cauza interpretarilor diferite ale codurilor, nu exista decit greseli neintentionate.

Dar ia spune: daca declaratia de venituri e masluita cu intentie, daca minti spunind ca ai cistigat mai putin decit in realitate, e asta furt calificat, sau nu ?

salut 30-01-2014 - 03:23

„Tu amaritule, spui ca din cauza interpretarilor diferite ale codurilor, nu exista decit greseli neintentionate.”
=====================

Mai vaca proasta, isterico, daca in demonstrezi in ce postare eu am zis acel decat , eu declar ca am spus o tampenie. Nu o sa gasesti in nici o postare o asemenea afirmatie exclusiva, dar arata macar conjunctura din care ai tras o asemenea concluzie. Chiar sunt curios cum functioneaza creierul unei isterice.

PS: Aberatiile tale de criza isterica, ba-i asa, ba e invers, ba e bine ca prima data, nu le mai comentez. o s-o tii asa pana maine.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult