Acasa BusinessEconomic Pentru ce e lăudat Guvernul Boc de şeful BCR

Pentru ce e lăudat Guvernul Boc de şeful BCR

scris de P.C.R.
3 afisari

Infrastructura şi agricultura sunt domeniile în care România ar trebui să atragă investitori şi să realizeze parteneriate public-private în perioada următoare a declarat joi, la Finance 2011, Dominic Bruynseels, director general executiv al BCR.

Dominic Bruynseels director general BCR

Dominic Bruynseels, director general BCR

România are potenţial de a hrăni 80-100 milioane de oameni, astfel putem spune că există potenţial, dar suprafaţa agricolă este mult prea divizată faţă de media europeană, a mai spus şeful BCR.

România are cel mai mare număr de ferme agricole din UE, adică 3,9 milioane, faţă de 2,4 milioane în Polonia, 1,7 milioane în Italia, un milion în Spania şi 500.000 în Franţa. Problema este că suprafaţa agricolă medie a unei ferme din România este de 3 hectare, faţă de 6 în Polonia şi 52 de hectare în Franţa. Acestea sunt câteva dintre sursele de ineficienţă ale agriculturii din România‘”, a explicat, potrivit capital.ro http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/dominic-bruynseels-bcr-agricultura-romaneasca-e-ineficienta-dar-are-potential-147707.html, Dominic Bruynseels.

Măsurile necesare pentru a schimba situaţia şi a avea un volum mai mare de investiţii publice şi private în agricultură sunt şi de natură legală. „Este esenţial ca România să reuşească să atragă programe de parteneriat public-privat în domeniul infrastructurii, pentru a asigura succesul în acest domeniu”, a precizat Dominic Bruynseels.

Guvernul a fost criticat prea mult. Trebuie să mai lăudăm Guvernul„, a mai spus Dominic Bruynseels.

Guvernul României a luat măsuri pe care niciun alt guvern nu şi le-a asumat: niciun guvern nu a acceptat tăierea salariilor în sectorul public cu 25%”, a declarat oficialul BCR.

El a mai spus, potrivit evz.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/dominic-bruynseels-bcr-sa-mai-si-laudam-guvernul-a-fost-criticat-prea-mult-931581.html, că Guvernul României şi-a îndeplinit deja câteva dintre promisiuni, printre care proiecte precum Prima Casă sau proiectul de infrastructură Nădlac-Sibiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult