Acasa BusinessEconomic Persoanele fizice autorizate vor putea face angajări

Persoanele fizice autorizate vor putea face angajări

scris de M.I.
6 afisari

Persoanele fizice autorizate (PFA) vor avea dreptul să angajeze cu contract individual de muncă terţe persoane pentru desfăşurarea activităţii pentru care au fost autorizate, posibilitate care va fi introdusă prin modificarea legislaţiei, relevă o ordonanţă de urgenţă discutată în Guvern.
Legislaţia în vigoare stabileşte că o persoană fizică autorizată nu poate angaja cu contract de muncă terţe persoane.

Persoanele fizice autorizate vor putea face angajări

Persoanele fizice autorizate vor putea face angajări

Guvernul a pregătit însă o ordonanţă de urgenţă care modifică această prevedere.
Persoana fizică autorizată îşi poate desfăşura activitatea individual şi independent sau poate angaja, în calitate de angajator, terţe persoane cu contract individual de muncă, înregistrat la inspectoratul teritorial de muncă„, se arată în documentul obţinut de Mediafax.
Actul normativ mai stabileşte că persoana fizică nu va fi considerată un angajat al unor terţe persoane cu care colaborează, chiar dacă colaborarea este exclusivă.
Ordonanţa este argumentată prin necesitatea luării în regim de urgenţă a unor măsuri de stimulare a mediului de afaceri şi mărirea ritmului de creştere economică prin suplimentarea veniturilor la bugetul de stat şi plata contribuţiilor aferente.

1 comentariu

Banatanul 17-05-2011 - 18:16

Excelent!!!
Lucrurile se misca si in Romania pe directia cea buna.
Pe cind si intabularea intregii suprafete a Romaniei in Cadastul Funciar?
Statul Proletar Roman pe cale de disparitie Minunat!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult